Rechtbank gaat Piëch niet verhoren inzake Porsche-proces

Ferdinand Piëch, de oude patriarch van Volkswagen, hoeft niet van Salzburg naar Stuttgart te reizen. Hij hoeft niet voor de rechter te verschijnen in het proces over vermeende marktmanipulaties door de voormalige Porsche-chef Wiedeking en zijn rechter hand Härter.

De voormalige voorzitter van de raad van toezicht van Volkswagen AG blijft een optreden in het proces bespaard. Piëch wordt niet meer als getuige gehoord, volgens informatie van de Deutsche Presse-Agentur (dpa).  Wiedeking en zijn financiële rechter hand Härter staan sinds oktober vanwege marktmanipulatie voor de rechter. Zij zouden in 2008 tijdens de overnameperikelen tussen Porsche en Volkswagen geen open kaart hebben gespeeld wat aandeelhouders zou hebben benadeeld, iets wat zij overigens tegenspreken. Piëch was dé centrale figuur omdat hij zowel bij Volkswagen als bij Porsche invloed had.

De rechtbank in Stuttgart had Piëch vanwege zijn toenmalige rol als lid van de raad van toezicht van Porsche opgeroepen. Nog vier leden van de raad zouden moeten komen opdagen maar dat gaat ook niet door. De raden van toezicht hadden al eerder laten weten dat zij zich zouden beroepen op hun zwijgrecht.  Separate onderzoekingen naar hun hulp bij marktmanipulatie zijn in augustus al gestaakt.

Enige weken geleden heeft de president van de rechtbank, Frank Maurer, al gezegd dat hij niemand gaat laten opdraven zodat die alleen komt om te zeggen dat-ie gaat zwijgen. Maurer heeft nu besloten die raden van toezicht niet te laten verschijnen. (automibilwoche / dpa)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Rechtbank gaat Piëch niet verhoren inzake Porsche-proces - Automobielmanagement.nl

Rechtbank gaat Piëch niet verhoren inzake Porsche-proces

Ferdinand Piëch, de oude patriarch van Volkswagen, hoeft niet van Salzburg naar Stuttgart te reizen. Hij hoeft niet voor de rechter te verschijnen in het proces over vermeende marktmanipulaties door de voormalige Porsche-chef Wiedeking en zijn rechter hand Härter.

De voormalige voorzitter van de raad van toezicht van Volkswagen AG blijft een optreden in het proces bespaard. Piëch wordt niet meer als getuige gehoord, volgens informatie van de Deutsche Presse-Agentur (dpa).  Wiedeking en zijn financiële rechter hand Härter staan sinds oktober vanwege marktmanipulatie voor de rechter. Zij zouden in 2008 tijdens de overnameperikelen tussen Porsche en Volkswagen geen open kaart hebben gespeeld wat aandeelhouders zou hebben benadeeld, iets wat zij overigens tegenspreken. Piëch was dé centrale figuur omdat hij zowel bij Volkswagen als bij Porsche invloed had.

De rechtbank in Stuttgart had Piëch vanwege zijn toenmalige rol als lid van de raad van toezicht van Porsche opgeroepen. Nog vier leden van de raad zouden moeten komen opdagen maar dat gaat ook niet door. De raden van toezicht hadden al eerder laten weten dat zij zich zouden beroepen op hun zwijgrecht.  Separate onderzoekingen naar hun hulp bij marktmanipulatie zijn in augustus al gestaakt.

Enige weken geleden heeft de president van de rechtbank, Frank Maurer, al gezegd dat hij niemand gaat laten opdraven zodat die alleen komt om te zeggen dat-ie gaat zwijgen. Maurer heeft nu besloten die raden van toezicht niet te laten verschijnen. (automibilwoche / dpa)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding