Bonus zit er niet in voor werknemers VW

De ruim 120.000 werknemers die bij Volkswagen in vaste dienst zijn, hoeven waarschijnlijk niet te rekenen op de gebruikelijke winstdeling. Normaal verdeelt VW vroeg in het voorjaar tien procent van de operationele winst onder de medewerkers. Die strijken daarmee per man meestal duizenden euro’s op; vorig jaar kwam de gratificatie uit op 5.900 euro.

Maar door de miljarden die dieselgate momenteel opslokt, komt er dit jaar zeker geen operationele winst en zo goed als zeker een enorm verlies uit de bus. "En tien procent van nul is nul," zegt voorzitter Bernd Osterloh van de Centrale Ondernemingsraad. Een paar weken geleden hoopte hij nog op een kleine uitkering maar dat zit er bij nader inzien toch niet in. Osterloh verwacht daarbij wel dat ook de hogere heren en zeker de leden van de bestuursraad terughoudend zijn bij het toekennen van bonussen. Wat dat betreft heeft hij mogelijk Herbert Diess, de nieuwe baas van het merk Volkswagen, aan zijn kant: "De onderneming zal minder verdienen en de financiële spanning neemt aanzienlijk toe. Daar moet men natuurlijk op reageren."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Bonus zit er niet in voor werknemers VW - Automobielmanagement.nl

Bonus zit er niet in voor werknemers VW

De ruim 120.000 werknemers die bij Volkswagen in vaste dienst zijn, hoeven waarschijnlijk niet te rekenen op de gebruikelijke winstdeling. Normaal verdeelt VW vroeg in het voorjaar tien procent van de operationele winst onder de medewerkers. Die strijken daarmee per man meestal duizenden euro’s op; vorig jaar kwam de gratificatie uit op 5.900 euro.

Maar door de miljarden die dieselgate momenteel opslokt, komt er dit jaar zeker geen operationele winst en zo goed als zeker een enorm verlies uit de bus. "En tien procent van nul is nul," zegt voorzitter Bernd Osterloh van de Centrale Ondernemingsraad. Een paar weken geleden hoopte hij nog op een kleine uitkering maar dat zit er bij nader inzien toch niet in. Osterloh verwacht daarbij wel dat ook de hogere heren en zeker de leden van de bestuursraad terughoudend zijn bij het toekennen van bonussen. Wat dat betreft heeft hij mogelijk Herbert Diess, de nieuwe baas van het merk Volkswagen, aan zijn kant: "De onderneming zal minder verdienen en de financiële spanning neemt aanzienlijk toe. Daar moet men natuurlijk op reageren."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding