BMW heeft eerst negen Britse dealers proef laten draaien via website http://www.bmw.co.uk/en/index.html. Dat is volgens een woordvoerder zeer succesvol verlopen en nu wordt het online kanaal over het hele land uitgerold. Van de 146 Britse BMW-dealers zijn er 138 zo ver dat ze op deze manier zaken kunnen doen. Aansluiting kost de dealer niets maar wel moeten de kosten voor het trainen van de verkoopmedewerkers betaald worden.

De klant begint met de tool ‘Find your BMW’ die toegang geeft tot alle beschikbare modellen. Wie tijdens het proces ergens vast loopt of vragen heeft, kan van 8 tot 22 uur chatten, bellen of mailen met een helpdesk. Groot-Brittannië is de vierde nationale markt voor de Duitse autobouwer. Op de vraag of het systeem ook op de belangrijke thuismarkt wordt ingevoerd, wil BMW op dit moment nog geen antwoord geven. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding