Amerikanen pakken ook Bosch aan voor dieselgate

Een aantal Amerikaanse dieselrijders heeft bij de rechter een schadeclaim ingediend tegen Bosch wegens haar mogelijke rol in het dieselschandaal van Volkswagen. “Volkswagens frauduleuze acties werden mogelijk gemaakt, ondersteund en aangemoedigd door Bosch dat de software ontwikkelde die werd gebruikt in Volkswagens sjoemelapparatuur,” aldus de ‘lawsuit’ die is ingediend bij het District Court in Detroit.

In het aan de rechtbank voorgelegde dossier wordt ook gezinspeeld op de onthulling dat Bosch VW al in 2007 heeft gewaarschuwd dat de gewraakte software illegaal zou kunnen zijn. Soortgelijke schadeclaims zijn aanhangig gemaakt in andere Amerikaanse steden waaronder Atlanta, Chicago en Cincinnati.

De zaken volgen op de eerdere aankondiging van de Amerikaanse autoriteiten dat ze in hun onderzoeken naar dieselgate ook naar de rol van Bosch kijken. Daarbij gaat het met name om de vraag of de toeleverancier van belangrijke onderdelen voor dieselmotoren op de hoogte was van of zelfs participeerde in het gesjoemel rond emissietesten. Dat onderzoek bevindt zich nog in een vroeg stadium en tot nu toe heeft geen enkele officiële instantie in de VS de rol van Bosch bevestigd of ontkend. Bosch weigert tot nu toe commentaar te geven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Amerikanen pakken ook Bosch aan voor dieselgate - Automobielmanagement.nl

Amerikanen pakken ook Bosch aan voor dieselgate

Een aantal Amerikaanse dieselrijders heeft bij de rechter een schadeclaim ingediend tegen Bosch wegens haar mogelijke rol in het dieselschandaal van Volkswagen. “Volkswagens frauduleuze acties werden mogelijk gemaakt, ondersteund en aangemoedigd door Bosch dat de software ontwikkelde die werd gebruikt in Volkswagens sjoemelapparatuur,” aldus de ‘lawsuit’ die is ingediend bij het District Court in Detroit.

In het aan de rechtbank voorgelegde dossier wordt ook gezinspeeld op de onthulling dat Bosch VW al in 2007 heeft gewaarschuwd dat de gewraakte software illegaal zou kunnen zijn. Soortgelijke schadeclaims zijn aanhangig gemaakt in andere Amerikaanse steden waaronder Atlanta, Chicago en Cincinnati.

De zaken volgen op de eerdere aankondiging van de Amerikaanse autoriteiten dat ze in hun onderzoeken naar dieselgate ook naar de rol van Bosch kijken. Daarbij gaat het met name om de vraag of de toeleverancier van belangrijke onderdelen voor dieselmotoren op de hoogte was van of zelfs participeerde in het gesjoemel rond emissietesten. Dat onderzoek bevindt zich nog in een vroeg stadium en tot nu toe heeft geen enkele officiële instantie in de VS de rol van Bosch bevestigd of ontkend. Bosch weigert tot nu toe commentaar te geven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding