Vorige maand heeft Audi toegegeven dat ook in enkele van haar modellen sjoemelsoftware is toegepast en de toezichthouders willen nu van Stadler het naadje van de kous weten, meldt Handelsblatt. Dat zal geen makkelijke klus zijn want in de Raad zitten ook zwaargewichten als Wolfgang Porsche, Ferdinand Oliver Porsche en Hans Michel Piëch, allemaal nazaten van de families die het binnen het Duitse autoconcern nog altijd grotendeels voor het zeggen hebben.

Tegelijk is in het VW-hoofdkwartier in Wolfsburg steeds meer kritiek te horen op de dubbelrol die Stadler vervult. Hij is niet alleen topman van Audi maar ook bestuurslid van drie privéstichtingen die het vermogen van de familie Piëch beheren. Die stichtingen hebben specifiek tot doel om de positie van de familie binnen het VW-concern veilig te stellen. Binnen de Raad van Commissarissen van VW zelf wordt gevreesd dat Stadler bij zijn rollen regelmatig tegen belangenconflicten aanloopt. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding