Dat zegt Carlos Ghosn, topman van Renault, Nissan én van de huidige alliantie tussen beide autobouwers naar aanleiding van de hoog opgelopen spanningen binnen dat samenwerkingsverband. Nissan kan het steeds minder verkroppen dat Renault in feite alle macht in handen heeft. Bovendien zijn de Japanners weinig te spreken over de toenemende invloed van de Franse staat die eerder dit jaar haar aandelenbelang in Renault heeft verdubbeld. Nissan heeft zich de laatste tijd herhaaldelijk openlijk uitgesproken tegen die staatsinvloed die voor een Japans bedrijf ondenkbaar is.

Maar volgens Ghosn is een oplossing in zicht: "Iedereen roept al maanden grote waarde te hechten aan de alliantie, Renault, Nissan en ook de staat. Alle partijen willen dat die alliantie blijft slagen en dat beide bedrijven blijven samenwerken. Die waardevolle samenwerking gaan we niet te grabbel gooien," zegt hij in een interview met Le Figaro. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding