Stoelendans bij Audi, Hackenberg weg

Ook bij Audi lijkt een stoelendans op gang te komen vanwege de rol van dat automerk in het dieselschandaal. Ulrich Hackenberg wordt in ieder geval de laan uit gestuurd.

In eerste instantie wordt de directeur technische ontwikkeling Ulrich Hackenberg de laan uit gestuurd. Daarnaast is de pas-benoemde CEO van VW Groep Matthias Müller nu door de toezichtsraad van Audi gekozen tot haar voorzitter. Hij vervangt daar Martin Winterkorn, ook zijn voorganger bij de groep, die door het dieselschandaal is ‘gesneuveld’.  Rupert Stadler, de onder druk staande CEO van Audi, kon zijn positie voorlopig behouden maar moet nog verschijnen voor de toezichtsraad van de VW Groep.

Hackenberg (65) werd in september al geschorst, samen met collega’s bij VW en Porsche. Nu heeft hij ‘in onderlinge overeenstemming’ besloten om helemaal op te stappen. Hackenberg werkte 30 jaar voor de Volkswagen-groep en heeft aan de wieg gestaan van het flexibele modulaire systeem dat tegenwoordig aan de basis ligt van het ontwerp en de bouw van nieuwe modellen. Maar als technische topman was hij ook in meerdere of mindere mate betrokken bij de ontwikkeling van de sjoemelsoftware voor dieselwagens. Desalniettemin zegt Müller zijn vertrek te betreuren: "Hackenberg heeft een belangrijke invloed gehad op de divisies technische ontwikkeling bij de hele Volkswagen Groep. Het modulaire toolkit systeem is onverbrekelijk verbonden met zijn naam."

Hackenberg wordt opgevolgd door de 49-jarige Stefan Knirsch, momenteel hoofd motorontwikkeling. Hij begint op 1 januari in zijn nieuwe functie. Zijn benoeming komt als een verrassing want in juni deelde Audi nog mee dat Knirsch zou vertrekken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Stoelendans bij Audi, Hackenberg weg - Automobielmanagement.nl

Stoelendans bij Audi, Hackenberg weg

Ook bij Audi lijkt een stoelendans op gang te komen vanwege de rol van dat automerk in het dieselschandaal. Ulrich Hackenberg wordt in ieder geval de laan uit gestuurd.

In eerste instantie wordt de directeur technische ontwikkeling Ulrich Hackenberg de laan uit gestuurd. Daarnaast is de pas-benoemde CEO van VW Groep Matthias Müller nu door de toezichtsraad van Audi gekozen tot haar voorzitter. Hij vervangt daar Martin Winterkorn, ook zijn voorganger bij de groep, die door het dieselschandaal is ‘gesneuveld’.  Rupert Stadler, de onder druk staande CEO van Audi, kon zijn positie voorlopig behouden maar moet nog verschijnen voor de toezichtsraad van de VW Groep.

Hackenberg (65) werd in september al geschorst, samen met collega’s bij VW en Porsche. Nu heeft hij ‘in onderlinge overeenstemming’ besloten om helemaal op te stappen. Hackenberg werkte 30 jaar voor de Volkswagen-groep en heeft aan de wieg gestaan van het flexibele modulaire systeem dat tegenwoordig aan de basis ligt van het ontwerp en de bouw van nieuwe modellen. Maar als technische topman was hij ook in meerdere of mindere mate betrokken bij de ontwikkeling van de sjoemelsoftware voor dieselwagens. Desalniettemin zegt Müller zijn vertrek te betreuren: "Hackenberg heeft een belangrijke invloed gehad op de divisies technische ontwikkeling bij de hele Volkswagen Groep. Het modulaire toolkit systeem is onverbrekelijk verbonden met zijn naam."

Hackenberg wordt opgevolgd door de 49-jarige Stefan Knirsch, momenteel hoofd motorontwikkeling. Hij begint op 1 januari in zijn nieuwe functie. Zijn benoeming komt als een verrassing want in juni deelde Audi nog mee dat Knirsch zou vertrekken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding