VW krijgt klap van 20 procent op Britse markt

Volkswagen heeft vorige maand in Groot-Brittannië 20 procent minder auto’s verkocht dan een jaar eerder. Seat kreeg een nog grotere klap met een daling met bijna 24 procent terwijl Skoda de Britse verkopen met ruim tien procent zag inzakken. Audi komt er in de VW-stal nog het beste vanaf met een daling met bijna vijf procent.

Over de hele linie gingen de Britse autoverkopen na een verrassende daling in oktober toch weer omhoog. In totaal werden er bijna 180.000 nieuwe auto’s geregistreerd, een goede acht procent meer dan een jaar eerder. Over de eerste elf maanden komt de Britse markt daarmee op een bescheiden groei van twee procent uit. De dure merken, zoals Aston Martin, Jaguar en ook Jeep vertonen alle sterke cijfers. Bovenaan de lijst staat echter Smart dat vier keer zo veel auto’s wist te verkopen dan vorig jaar rond deze tijd. Daarbij tekent de Society of Motor Manufacturers and Traders aan dat diesel het net zo goed blijft doen als auto’s op een benzinemotor. De verkopen van elektrische en hybride auto’s gingen met bijna negen procent omhoog.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

VW krijgt klap van 20 procent op Britse markt - Automobielmanagement.nl

VW krijgt klap van 20 procent op Britse markt

Volkswagen heeft vorige maand in Groot-Brittannië 20 procent minder auto’s verkocht dan een jaar eerder. Seat kreeg een nog grotere klap met een daling met bijna 24 procent terwijl Skoda de Britse verkopen met ruim tien procent zag inzakken. Audi komt er in de VW-stal nog het beste vanaf met een daling met bijna vijf procent.

Over de hele linie gingen de Britse autoverkopen na een verrassende daling in oktober toch weer omhoog. In totaal werden er bijna 180.000 nieuwe auto’s geregistreerd, een goede acht procent meer dan een jaar eerder. Over de eerste elf maanden komt de Britse markt daarmee op een bescheiden groei van twee procent uit. De dure merken, zoals Aston Martin, Jaguar en ook Jeep vertonen alle sterke cijfers. Bovenaan de lijst staat echter Smart dat vier keer zo veel auto’s wist te verkopen dan vorig jaar rond deze tijd. Daarbij tekent de Society of Motor Manufacturers and Traders aan dat diesel het net zo goed blijft doen als auto’s op een benzinemotor. De verkopen van elektrische en hybride auto’s gingen met bijna negen procent omhoog.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding