Dat Automotive Quality Institute, zoals het in goed Duits heet, gaat in nauwe samenwerking met de Technische Universiteit van de Duitse hoofdstad werken aan het omzetten van innovatieve voorstellen voor onderzoek en ontwikkeling ter verbetering en versterking van het kwaliteitsgehalte van de ondernemingen in de auto-industrie, zoals het officieel wordt aangeduid.

In klantgerichte projecten gaat het AQI actuele vooruitgang bij fabrikanten en toeleveranciers op het gebied van kwaliteit met elkaar verbinden en toekomstgerichte concepten en methoden ontwikkelen. Daarbij gaat het om vier werkgebieden, autonoom rijden, nieuwe materialen, Big Data en Industrie 4.0. Directeur Ulrich Eichhorn van de VDA: "De VDA zet zich in voor de hoogste kwaliteitsstandaarden in de autoproductie. De prestaties die de Duitse automobiel industrie op dit gebied neerzet, zijn het resultaat van het systematisch streven om de kwaliteit van de processen in de gehele keten voortdurend verder te verbeteren. Het AQI moet het bewustzijn van dat kwaliteitsstreven verder versterken."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding