Ierse automarkt is weer ‘booming’

Het gaat om een bescheiden aantal maar Ierland is op dit moment wel één van de best presterende automarkten in Europa.

In de net afgelopen maand werden er 1.874 nieuwe auto’s op kenteken gezet, dat is weer 28 procent meer dan in november 2014. Over de eerste elf maanden van dit jaar staat de teller nu op 120.263 nieuwe auto’s ofwel 31,5 procent meer dan een jaar eerder.

Nu de crisis voorbij lijkt, kiezen Ieren ook weer veel vaker voor een nieuwe auto in plaats van een occasion. De verkoop van tweedehands auto’s kwam in november weer 6,5 procent lager uit dan vorig jaar. De economische wind in de rug blijkt ook uit de prima resultaten bij nieuwe bestel- en vrachtauto’s. Daarvan werden er tot nu toe dit jaar 22.400 verkocht, dat is maar liefst 40 procent meer dan in de eerste elf maanden van 2014.

Ondanks alle negatieve publiciteit, en de sterk dalende verkoopcijfers bij de Britse buren, blijft Volkswagen voorshands het meest verkochte merk in Ierland. Het marktaandeel steeg in november zelfs naar 10,9 procent vergeleken bij 10,4 procent een jaar geleden. Opel, Ford, BMW en Renault zijn de andere merken in de Ierse Top Vijf.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ierse automarkt is weer ‘booming’ - Automobielmanagement.nl

Ierse automarkt is weer ‘booming’

Het gaat om een bescheiden aantal maar Ierland is op dit moment wel één van de best presterende automarkten in Europa.

In de net afgelopen maand werden er 1.874 nieuwe auto’s op kenteken gezet, dat is weer 28 procent meer dan in november 2014. Over de eerste elf maanden van dit jaar staat de teller nu op 120.263 nieuwe auto’s ofwel 31,5 procent meer dan een jaar eerder.

Nu de crisis voorbij lijkt, kiezen Ieren ook weer veel vaker voor een nieuwe auto in plaats van een occasion. De verkoop van tweedehands auto’s kwam in november weer 6,5 procent lager uit dan vorig jaar. De economische wind in de rug blijkt ook uit de prima resultaten bij nieuwe bestel- en vrachtauto’s. Daarvan werden er tot nu toe dit jaar 22.400 verkocht, dat is maar liefst 40 procent meer dan in de eerste elf maanden van 2014.

Ondanks alle negatieve publiciteit, en de sterk dalende verkoopcijfers bij de Britse buren, blijft Volkswagen voorshands het meest verkochte merk in Ierland. Het marktaandeel steeg in november zelfs naar 10,9 procent vergeleken bij 10,4 procent een jaar geleden. Opel, Ford, BMW en Renault zijn de andere merken in de Ierse Top Vijf.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding