Chinese start-up Faraday bouwt EV-fabriek in Nevada

Faraday Future, een Chinese start-up voor elektrische auto’s, wil een miljard dollar investeren in een fabriek voor die voertuigen in de Amerikaanse staat Nevada.

Eigenaar en miljardair Jia Yueting hoopt daarmee 4.500 nieuwe banen te creëren, waarbij de eerste paar honderd werknemers inmiddels al worden aangetrokken. De eerste auto zou al in 2017 van de band moeten rollen.

Jia hoopt zijn inkomsten niet alleen te halen uit de verkoop van de elektrische auto’s zelf maar ook uit ‘abonnementen’ op allerlei applicaties en entertainment die in die auto’s worden ingebouwd. Een eerste concept-auto zal te zien zijn op een elektronicabeurs in Las Vegas. Voor Nevada is het een nieuwe ‘coup’ op de automarkt. Eerder haalde de staat Tesla binnen, dat bij Reno de grootste fabriek voor lithium-ion batterijen ter wereld gaat bouwen. De staat, die nu erg afhankelijk is van het toerisme, zwaait vooral met belastingvoordeeltjes om de autobouwers over de brug te trekken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Chinese start-up Faraday bouwt EV-fabriek in Nevada - Automobielmanagement.nl

Chinese start-up Faraday bouwt EV-fabriek in Nevada

Faraday Future, een Chinese start-up voor elektrische auto’s, wil een miljard dollar investeren in een fabriek voor die voertuigen in de Amerikaanse staat Nevada.

Eigenaar en miljardair Jia Yueting hoopt daarmee 4.500 nieuwe banen te creëren, waarbij de eerste paar honderd werknemers inmiddels al worden aangetrokken. De eerste auto zou al in 2017 van de band moeten rollen.

Jia hoopt zijn inkomsten niet alleen te halen uit de verkoop van de elektrische auto’s zelf maar ook uit ‘abonnementen’ op allerlei applicaties en entertainment die in die auto’s worden ingebouwd. Een eerste concept-auto zal te zien zijn op een elektronicabeurs in Las Vegas. Voor Nevada is het een nieuwe ‘coup’ op de automarkt. Eerder haalde de staat Tesla binnen, dat bij Reno de grootste fabriek voor lithium-ion batterijen ter wereld gaat bouwen. De staat, die nu erg afhankelijk is van het toerisme, zwaait vooral met belastingvoordeeltjes om de autobouwers over de brug te trekken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding