Atieva is in 2007 opgericht door Bernard Tse, vroeger tweede man bij Tesla. BAIC is niet alleen de grootste aandeelhouder van Atieva geworden maar biedt dat bedrijf ook technische kennis en kunde vanuit haar net geopende technologiecentrum voor elektrische auto’s in Silicon Valley. Het Chinese bedrijf verkoopt inmiddels al enkele EV-modellen op de thuismarkt. Naast BAIC, dat onder meer samenwerkt met Daimler en Hyundai, wordt Atieva ook gesteund door een aantal toeleveranciers waaronder Siemens. Het nu nog kleine bedrijf hoopt een eerste model te presenteren tijdens de Beijing Motor Show van volgend jaar. Door toepassing van de meest moderne batterij-technologie zou die auto een bereik van rond de 500 kilometer moeten hebben. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding