“Verdrinken” Bugatti was verzekeringsfraude (filmpje)

Het heeft even geduurd maar de Amerikaan die een jaar of zes geleden een splinternieuwe Bugatti Veyron de Golf van Mexico in reed is nu toch veroordeeld tot 1 jaar en 1 dag gevangenisstraf wegens verzekeringsfraude.

Andy House kocht de luxe auto op 11 november 2009 voor 1 miljoen dollar maar verzekerde ‘m voor 2,2 miljoen dollar. De dag nadien reed hij iets ten zuiden van Houston pardoes het water in. Hij beweerde dat hij de macht over het stuur verloor toen hij naar zijn mobiel greep. Hij liet na het ‘te water gaan’ wel de motor draaien waardoor die waardeloos werd en de auto total-loss verklaard moest worden.

De verzekering vond House’s verhaal in eerste instantie geloofwaardig en betaalde hem 600.000 dollar uit. Maar uit een filmpje van het hele gebeuren, dat door een toevallige voorbijganger op YouTube is gezet en daar inmiddels meer dan zeven miljoen keer is bekeken, bleek dat het verhaal toch niet helemaal klopte. Uiteindelijk is duidelijk geworden dat House de auto moedwillig het water in reed om de verzekering op te lichten. Hij gaat nu 366 dagen de cel in en wordt daarna nog drie jaar onder toezicht geplaatst.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

“Verdrinken” Bugatti was verzekeringsfraude (filmpje) - Automobielmanagement.nl

“Verdrinken” Bugatti was verzekeringsfraude (filmpje)

Het heeft even geduurd maar de Amerikaan die een jaar of zes geleden een splinternieuwe Bugatti Veyron de Golf van Mexico in reed is nu toch veroordeeld tot 1 jaar en 1 dag gevangenisstraf wegens verzekeringsfraude.

Andy House kocht de luxe auto op 11 november 2009 voor 1 miljoen dollar maar verzekerde ‘m voor 2,2 miljoen dollar. De dag nadien reed hij iets ten zuiden van Houston pardoes het water in. Hij beweerde dat hij de macht over het stuur verloor toen hij naar zijn mobiel greep. Hij liet na het ‘te water gaan’ wel de motor draaien waardoor die waardeloos werd en de auto total-loss verklaard moest worden.

De verzekering vond House’s verhaal in eerste instantie geloofwaardig en betaalde hem 600.000 dollar uit. Maar uit een filmpje van het hele gebeuren, dat door een toevallige voorbijganger op YouTube is gezet en daar inmiddels meer dan zeven miljoen keer is bekeken, bleek dat het verhaal toch niet helemaal klopte. Uiteindelijk is duidelijk geworden dat House de auto moedwillig het water in reed om de verzekering op te lichten. Hij gaat nu 366 dagen de cel in en wordt daarna nog drie jaar onder toezicht geplaatst.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding