NEVS, het voormalig Saab, krijgt flinke order

National Electric Vehicle Sweden NEVS, de tegenwoordige eigenaar van de Saab-fabrieken, heeft van het eveneens Chinese Panda New Energy een order binnengehaald voor de levering van 150 duizend elektrische voertuigen. Bovendien bestelt Panda bijbehorende apparatuur, waarmee de opdracht een totale waarde vertegenwoordigt van 1,1 miljard euro.

De order betekent ook nieuw werk voor de voormalige Saab-fabrieken in het Zweedse Trollhättan. Dat gaat de chassis – afkomstig van de Saab 9-3 serie – leveren die vervolgens naar China worden verscheept om in de fabrieken van NEVS verder geassembleerd te worden. De order zal volgens NEVS in al haar vestigingen nieuwe banen opleveren. NEVS kwam eerder na de overname van de Saab-productie in financiële problemen maar lijkt na een herstart nu weer op de goede weg.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

NEVS, het voormalig Saab, krijgt flinke order - Automobielmanagement.nl

NEVS, het voormalig Saab, krijgt flinke order

National Electric Vehicle Sweden NEVS, de tegenwoordige eigenaar van de Saab-fabrieken, heeft van het eveneens Chinese Panda New Energy een order binnengehaald voor de levering van 150 duizend elektrische voertuigen. Bovendien bestelt Panda bijbehorende apparatuur, waarmee de opdracht een totale waarde vertegenwoordigt van 1,1 miljard euro.

De order betekent ook nieuw werk voor de voormalige Saab-fabrieken in het Zweedse Trollhättan. Dat gaat de chassis – afkomstig van de Saab 9-3 serie – leveren die vervolgens naar China worden verscheept om in de fabrieken van NEVS verder geassembleerd te worden. De order zal volgens NEVS in al haar vestigingen nieuwe banen opleveren. NEVS kwam eerder na de overname van de Saab-productie in financiële problemen maar lijkt na een herstart nu weer op de goede weg.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding