Topmannen Volkswagen-concern krijgen geen bonus

Topmanagers van Volkswagen zullen over 2015 geen bonus krijgen. Omdat overal in het concern moet worden bezuinigd, gebeurt dat dus ook in de top.

Ook bij uiterst winstgevende dochterbedrijven Audi en Porsche worden de bonussen niet uitgekeerd. "In goede en in slechte tijden zijn wij familie", aldus ceo Matthias Müller in een verklaring. Natuurlijk wordt ook de winstdelingsuitkering aan het personeel stopgezet. Volkswagen keert elk jaar ongeveer tien procent van zijn operationele winst uit aan het voltallige personeel, waarbij het steeds ging om zeer aanzienlijke bedragen van duizenden en duizenden euro’s per medewerker. Er zijn binnen het concern al eerder stemmen opgegaan om deze winstdeling af te schaffen om de operationele winst te verhogen. De vraag is nu of Volkswagen dit jaar überhaupt nog winst gaat boeken vanwege de kosten van het ‘repareren’ van de miljoenen auto’s met dieselmotor waarmee is gesjoemeld. Daarvoor heeft het concern 6,7 miljard euro gereserveerd.  Maar vervolgens kunnen boetes van diverse overheden en schadeclaims uit allerlei hoeken en gaten de kosten voor Volkswagen nog veel verder verhogen tot mogelijk wel twintig miljard euro. (ANP)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Topmannen Volkswagen-concern krijgen geen bonus - Automobielmanagement.nl

Topmannen Volkswagen-concern krijgen geen bonus

Topmanagers van Volkswagen zullen over 2015 geen bonus krijgen. Omdat overal in het concern moet worden bezuinigd, gebeurt dat dus ook in de top.

Ook bij uiterst winstgevende dochterbedrijven Audi en Porsche worden de bonussen niet uitgekeerd. "In goede en in slechte tijden zijn wij familie", aldus ceo Matthias Müller in een verklaring. Natuurlijk wordt ook de winstdelingsuitkering aan het personeel stopgezet. Volkswagen keert elk jaar ongeveer tien procent van zijn operationele winst uit aan het voltallige personeel, waarbij het steeds ging om zeer aanzienlijke bedragen van duizenden en duizenden euro’s per medewerker. Er zijn binnen het concern al eerder stemmen opgegaan om deze winstdeling af te schaffen om de operationele winst te verhogen. De vraag is nu of Volkswagen dit jaar überhaupt nog winst gaat boeken vanwege de kosten van het ‘repareren’ van de miljoenen auto’s met dieselmotor waarmee is gesjoemeld. Daarvoor heeft het concern 6,7 miljard euro gereserveerd.  Maar vervolgens kunnen boetes van diverse overheden en schadeclaims uit allerlei hoeken en gaten de kosten voor Volkswagen nog veel verder verhogen tot mogelijk wel twintig miljard euro. (ANP)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding