BMW krijgt boete voor terugroep-fouten

BMW heeft van de Amerikaanse verkeersveiligheidsdienst NHTSA een boete gekregen van 10 miljoen dollar voor fouten en gebreken rond terugroep-acties van de Mini Cooper.

BMW moet ook 10 miljoen uitgeven aan een onafhankelijke adviseur om de bestaande procedures bij te stellen. Bovendien dreigt een boete van nog eens 20 miljoen als de problemen niet snel naar behoren zijn opgelost.

BMW heeft volgens de National Highway Traffic Safety Administration autobezitters niet snel genoeg op de hoogte gesteld van het terugroepen van dit en vorig jaar gebouwde Mini Coopers. Die auto bleek tijdens testen niet te voldoen aan de eisen rond een mogelijke aanrijding van opzij. BMW beloofde eerder de door de NHTSA geconstateerde problemen op te lossen maar bleek dat niet te hebben gedaan. Om hogere boetes te vermijden heeft BMW zelf toegegeven dat het fout zat. De NHTSA heeft de laatste tijd een reeks van dergelijke boetes uitgedeeld, onder meer aan Fiat Chrysler Automobiles en General Motors.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

BMW krijgt boete voor terugroep-fouten - Automobielmanagement.nl

BMW krijgt boete voor terugroep-fouten

BMW heeft van de Amerikaanse verkeersveiligheidsdienst NHTSA een boete gekregen van 10 miljoen dollar voor fouten en gebreken rond terugroep-acties van de Mini Cooper.

BMW moet ook 10 miljoen uitgeven aan een onafhankelijke adviseur om de bestaande procedures bij te stellen. Bovendien dreigt een boete van nog eens 20 miljoen als de problemen niet snel naar behoren zijn opgelost.

BMW heeft volgens de National Highway Traffic Safety Administration autobezitters niet snel genoeg op de hoogte gesteld van het terugroepen van dit en vorig jaar gebouwde Mini Coopers. Die auto bleek tijdens testen niet te voldoen aan de eisen rond een mogelijke aanrijding van opzij. BMW beloofde eerder de door de NHTSA geconstateerde problemen op te lossen maar bleek dat niet te hebben gedaan. Om hogere boetes te vermijden heeft BMW zelf toegegeven dat het fout zat. De NHTSA heeft de laatste tijd een reeks van dergelijke boetes uitgedeeld, onder meer aan Fiat Chrysler Automobiles en General Motors.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding