Britse bandenverkoop in recessie

De Britse bandenindustrie gedraagt zich alsof deze zich momenteel in een recessie bevindt. Dit zei Dame Minouche Shafik van de Bank of England, zo schrijft Tyre Press.

Te laat vervangen

Volgens Shafik wachten consumenten te lang met het vervangen van versleten banden, een gedrag dat ze ook al vertoonden aan het begin van de recessie in 2008. Zij ziet dit als een voorbeeld van een economische afzwakking die het koopgedrag beïnvloedt. Volgens Shafik is het aantal banden dat te laat wordt vervangen sinds 2008 opgelopen van 15,3 procent tot 56,4 procent van alle bandenvervangingen.

Negatieve invloed

Volgens de Bank of England hebben de auto-eigenaren die te laat hun banden vervangen een negatieve invloed op de volgende generatie automobilisten. Ook zij laten pas hun banden vervangen nadat de profieldiepte minder is dan de wettelijk toegestane 1,6 mm.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Britse bandenverkoop in recessie - Automobielmanagement.nl

Britse bandenverkoop in recessie

De Britse bandenindustrie gedraagt zich alsof deze zich momenteel in een recessie bevindt. Dit zei Dame Minouche Shafik van de Bank of England, zo schrijft Tyre Press.

Te laat vervangen

Volgens Shafik wachten consumenten te lang met het vervangen van versleten banden, een gedrag dat ze ook al vertoonden aan het begin van de recessie in 2008. Zij ziet dit als een voorbeeld van een economische afzwakking die het koopgedrag beïnvloedt. Volgens Shafik is het aantal banden dat te laat wordt vervangen sinds 2008 opgelopen van 15,3 procent tot 56,4 procent van alle bandenvervangingen.

Negatieve invloed

Volgens de Bank of England hebben de auto-eigenaren die te laat hun banden vervangen een negatieve invloed op de volgende generatie automobilisten. Ook zij laten pas hun banden vervangen nadat de profieldiepte minder is dan de wettelijk toegestane 1,6 mm.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding