Daarnaast gaat ook de proces- en kostenbeheersing onverminderd door. Verder betreedt Audi volgend jaar een nieuw marktsegment met de introductie van de AudiQ2. Daarnaast komt er ook een opvolger voor de Q5 op de markt.

"We gaan door met een hoog niveau aan investeringen in toekomstige technologieën om de sterke positie van ons merk verder op te voeren," zegt CEO Rupert Stadler. Een belangrijk deel van de investeringen is gericht op alternatieve rij-systemen, benadrukt hij. Over een jaar of twee hoopt Audi de eerste batterij-electrische auto die in grotere aantallen wordt gebouwd op de markt te zetten. Die auto is dan gebaseerd op het e-tron Quatrro concept. Tegen 2020 wil het Duitse merk uit de VW-stal alles bij elkaar minstens 60 verschillende modellen beschikbaar hebben. Daarnaast blijft Audi accelereren op het gebied van digitalisering. Zo werd eerder deze maand een belang genomen in Here, de maker van digitale kaarten die voorheen behoorde tot Nokia.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding