Al 500 Amerikaanse schadezaken tegen VW

Bij Amerikaanse rechtbanken zijn al meer dan 500 schadeclaims – zogenaamde lawsuits – ingediend namens bezitters van een Volkswagen of andere auto uit de VS-stal die betrokken zijn bij het dieselschandaal.

Bij sommige claims gaat het ook om beleggers of andere groepen die zeggen miljoenen verloren te hebben door de scherpe koersdaling van de aandelen VW. De rechters moeten nu beslissen of de zaken als ‘class action suits’, die namens meerdere mensen of bedrijven worden gevoerd, behandeld kunnen worden. Ook zal bekeken moeten worden wie eigenlijk wordt vervolgd, VW zelf, de Amerikaanse importeur of de dealer. Juridische deskundigen gaan uit van ingewikkelde procedures die ook lange tijd in beslag kunnen nemen. Hoeveel de claims VW uiteindelijk gaan kosten, is in dit stadium bij benadering niet te schatten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Al 500 Amerikaanse schadezaken tegen VW - Automobielmanagement.nl

Al 500 Amerikaanse schadezaken tegen VW

Bij Amerikaanse rechtbanken zijn al meer dan 500 schadeclaims – zogenaamde lawsuits – ingediend namens bezitters van een Volkswagen of andere auto uit de VS-stal die betrokken zijn bij het dieselschandaal.

Bij sommige claims gaat het ook om beleggers of andere groepen die zeggen miljoenen verloren te hebben door de scherpe koersdaling van de aandelen VW. De rechters moeten nu beslissen of de zaken als ‘class action suits’, die namens meerdere mensen of bedrijven worden gevoerd, behandeld kunnen worden. Ook zal bekeken moeten worden wie eigenlijk wordt vervolgd, VW zelf, de Amerikaanse importeur of de dealer. Juridische deskundigen gaan uit van ingewikkelde procedures die ook lange tijd in beslag kunnen nemen. Hoeveel de claims VW uiteindelijk gaan kosten, is in dit stadium bij benadering niet te schatten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding