Daarmee is het aandeel met de sterkste koersstijging in Frankrijk. Die waardering van beleggers is vooral te danken aan het strategische plan ‘Back in de Race’ van topman Carlos Tavares, dat inmiddels duidelijk vruchten begint af te werpen. Over het eerste halfjaar van 2015 kwam het operationele resultaat bijvoorbeeld al vier keer zo hoog uit als een jaar eerder. "Dat plan heeft gezorgd voor een ware structurele en culturele omslag binnen de onderneming," stelde financieel directeur Jean-Baptiste de Chatillon van PSA onlangs. Overigens doen ook de andere auto-aandelen het goed, dankzij de sterke opleving die de Europese automarkt vertoont. Zo is Renault nu 55 procent meer waard dan begin dit jaar en stegen de aandelen van toeleverancier Valeo met 38 procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding