Van de nieuwe Model X werden er in de laatste drie maanden wereldwijd niet meer dan 208 geleverd. Tesla stelt wel dat de productie de laatste weken fors is opgevoerd en dat er alles bij elkaar nu 238 auto’s per week van de band rollen. 

Tesla heeft eerder moeten toegeven dat de productie van Model X, met zijn omhoog slaande deuren en extra stoelen, tot veel kinderziekten leidt. Het bedrijf heeft de productie van de speciale zetels al in eigen huis gehaald omdat het bij de toeleverancier mis ging. Ook de toelevering van andere onderdelen van de auto loopt niet helemaal op rolletjes. Topman Elon Musk blijft er bij dat de productie steeds zal afhangen van de vraag of de kwaliteit van de afgeleverde auto’s wel verzekerd is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding