Dat leidde tot een tijdelijke automatische schorsing van de notering, die overigens mede werd veroorzaakt door de ‘beurscrash’ in China. Toen de notering weer doorliep, herstelde de koers snel naar 43,46 euro. Dat betekent dat Ferrari in theorie zo’n 8 miljard euro waard is.

In oktober bracht moederbedrijf Fiat Chrysler Automobiles 10 procent van de aandelen Ferrari naar de beurs in New York. Afgelopen zondag overhandigde FCA de overige 80 procent die in haar bezit zijn aan de nieuwe aandeelhouders, waarop daags daarop ook de beursnotering in Italië zelf van start ging. Met die transactie is Ferrari nu volledig op eigen benen komen te staan. De familie Ferrari heeft wel nog steeds de resterende 10 procent in handen. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding