"De omzet aan winterbanden komt lichtelijk onder het niveau van vorig jaar uit door het milde weer in bijna alle belangrijke regio’s. De gevolgen worden echter wel deels gecompenseerd doordat de verkopen aan het eind van de vorige winter ook al op een wat lager niveau lagen."

Die tegenslag komt dan nog bovenop de economische achteruitgang in China waar Continental een grote marktspeler is. Al met al denkt Continental over 2015 uit te komen op een omzet van 39 miljard euro, dat is evenveel als in 2014 terwijl eerder op een omzetverhoging werd gemikt. Ongeveer 40 procent daarvan komt van banden, de rest van andere onderdelen en diensten voor de auto-industrie. Continental heeft verder nog geen mededelingen gedaan over de eventuele gevolgen van het dieselschandaal bij Volkswagen, één van haar grotere afnemers. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding