Nieuw record voor Amerikaanse automarkt

In de Verenigde Staten zijn in het net afgelopen jaar 17,5 miljoen nieuwe auto’s afgezet. Dat is 5,7 procent meer dan in 2014 en een nieuw record voor de Amerikaanse automarkt. De verkopen brachten alles bij elkaar 570 miljard dollar in het laatje.

Lage brandstofprijzen en een overvloed aan financieringen zetten de Amerikanen er toe aan weer volop naar de showroom te trekken. Vooral pick-up trucks en SUV’s, die gemiddeld meer brandstof verbruiken, gaan als warme broodjes over de toonbank. Inmiddels zijn die grote auto’s goed voor de helft van alle verkopen waardoor de gemiddelde nieuwprijs voor een auto ook is opgelopen naar 34.428 dollar.

In december konden alle grote merken weer een sterke plus neerzetten. Koploper is Nissan met een groei van ruim 18 procent gevolgd door Fiat Chrysler Automobiles dat bijna 13 procent meer auto’s verkocht. Toyota komt op een plus van bijna elf procent uit terwijl ook Honda het goed doet met 10 procent hogere verkopen. De ‘eigen’ Amerikanen liggen iets minder goed in de markt met een groei van 8 procent voor Ford en net geen 6 procent voor General Motors. Bij Volkswagen beginnen de gevolgen van het dieselschandaal echter duidelijk door te werken want dat verkocht in december in de VS 9 procent minder auto’s dan een jaar eerder.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nieuw record voor Amerikaanse automarkt - Automobielmanagement.nl

Nieuw record voor Amerikaanse automarkt

In de Verenigde Staten zijn in het net afgelopen jaar 17,5 miljoen nieuwe auto’s afgezet. Dat is 5,7 procent meer dan in 2014 en een nieuw record voor de Amerikaanse automarkt. De verkopen brachten alles bij elkaar 570 miljard dollar in het laatje.

Lage brandstofprijzen en een overvloed aan financieringen zetten de Amerikanen er toe aan weer volop naar de showroom te trekken. Vooral pick-up trucks en SUV’s, die gemiddeld meer brandstof verbruiken, gaan als warme broodjes over de toonbank. Inmiddels zijn die grote auto’s goed voor de helft van alle verkopen waardoor de gemiddelde nieuwprijs voor een auto ook is opgelopen naar 34.428 dollar.

In december konden alle grote merken weer een sterke plus neerzetten. Koploper is Nissan met een groei van ruim 18 procent gevolgd door Fiat Chrysler Automobiles dat bijna 13 procent meer auto’s verkocht. Toyota komt op een plus van bijna elf procent uit terwijl ook Honda het goed doet met 10 procent hogere verkopen. De ‘eigen’ Amerikanen liggen iets minder goed in de markt met een groei van 8 procent voor Ford en net geen 6 procent voor General Motors. Bij Volkswagen beginnen de gevolgen van het dieselschandaal echter duidelijk door te werken want dat verkocht in december in de VS 9 procent minder auto’s dan een jaar eerder.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding