Nagenoeg de helft van de nieuwe auto’s gaat naar fleetowners waarmee dat segment ook een nieuw record heeft neergezet. Overall deden benzine-auto’s het met een groei van acht procent beter dan diesels waarvan er drie procent meer werden verkocht. EV’s en andere alternatief aangedreven auto’s boekten een groei van 40 procent en hebben daarmee nu een marktaandeel van 2,8 procent.

De automarkt in Groot-Brittannië, dat vier keer zo veel inwoners telt als Nederland, vertoont nu al vier jaar achtereen een flinke groei. Afgelopen jaar was ook weer een stuk beter dan de Society of Motor Manufacturers and Traders SMMT oorspronkelijk verwachtte. Directeur Mike Hawes: "Het record is te danken aan een hoog vertrouwen bij zowel de consument als het bedrijfsleven. De kopers profiteerden van aantrekkelijke financieringen en een lage inflatie om sommige van de meest innovatieve, high-tech en brandstofefficiente auto’s aan te schaffen die ooit zijn geproduceerd. De afgelopen vier jaar hebben we onafgebroken groei gezien en de verwachting blijft ook positief. We hebben alle redenen om te verwachten dat de markt in 2016 grotendeels stand zal houden."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding