Verkooprecord Volvo: ruim half miljoen auto’s

Volvo heeft voor het eerst in zijn bijna negentigjarig bestaan in één jaar meer dan een half miljoen auto’s verkocht.

De teller eindigde bij 503.127, een nieuw record voor de Zweedse autobouwer die eigendom is van het Chinese Geely. 

Topman Hakan Samuelson durft te voorspellen dat het record in het net begonnen 2016 weer gebroken zal worden. ‘’We gaan de tweede fase van onze transformatie in. Als dat eenmaal is afgerond, dan zijn we niet langer een kleinere speler op de automarkt maar nemen we onze positie in als werkelijk wereldwijd premium-auto bedrijf.” Samuelson heeft zich voorlopig tot doel gesteld jaarlijks 800 duizend auto’s te verkopen.

Volvo Car Group wist in 2015 bijna een kwart meer auto’s af te zetten in de Verenigde Staten. Vooral de nieuwe XC90 SUV is daar een succesnummer, terwijl volgende week tijdens de autoshow van Detroit ook de S90 sedan aan het Amerikaanse publiek wordt gepresenteerd. In Europa gingen de verkopen met elf procent omhoog, terwijl de afzet in China ondanks de economische malaise stabiel bleef.  

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Verkooprecord Volvo: ruim half miljoen auto’s - Automobielmanagement.nl

Verkooprecord Volvo: ruim half miljoen auto’s

Volvo heeft voor het eerst in zijn bijna negentigjarig bestaan in één jaar meer dan een half miljoen auto’s verkocht.

De teller eindigde bij 503.127, een nieuw record voor de Zweedse autobouwer die eigendom is van het Chinese Geely. 

Topman Hakan Samuelson durft te voorspellen dat het record in het net begonnen 2016 weer gebroken zal worden. ‘’We gaan de tweede fase van onze transformatie in. Als dat eenmaal is afgerond, dan zijn we niet langer een kleinere speler op de automarkt maar nemen we onze positie in als werkelijk wereldwijd premium-auto bedrijf.” Samuelson heeft zich voorlopig tot doel gesteld jaarlijks 800 duizend auto’s te verkopen.

Volvo Car Group wist in 2015 bijna een kwart meer auto’s af te zetten in de Verenigde Staten. Vooral de nieuwe XC90 SUV is daar een succesnummer, terwijl volgende week tijdens de autoshow van Detroit ook de S90 sedan aan het Amerikaanse publiek wordt gepresenteerd. In Europa gingen de verkopen met elf procent omhoog, terwijl de afzet in China ondanks de economische malaise stabiel bleef.  

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding