VW-topman Müller op Detroit Auto Show: ‘We are sorry’

“Wij betreuren de gebeurtenissen rond het emissieprobleem zeer. We weten dat we onze klanten, de betrokken instanties en het publiek in het algemeen hier in de Verenigde Staten ernstig hebben teleurgesteld. Ik bied mijn excuus aan voor wat er verkeerd is gegaan bij Volkswagen. We doen er echt alles aan om te zorgen dat de zaken weer goed komen.”

VW-topman Müller op Detroit Auto Show: ‘We are sorry’

Dat heeft topman Matthias Müller van de Volkswagen Groep zondag gezegd tijdens een persbijeenkomst voorafgaand aan de North American International Motor Show die vandaag begint in Detroit. Müller is vooral in de VS om er te praten met de Environmental Protection Agency over de manier waarop de problemen met dieselauto’s opgelost kunnen worden. VW heeft daarover wel overeenstemming bereikt met de Duitse en Europese autoriteiten maar lijkt nog ver van een oplossing in de VS. Volgens Duitse bronnen buiten VW zou het probleem opgelost kunnen worden met een speciale katalysator maar VW laat zich daar niet over uit.

Müller toont zich overigens wel tevreden over de prestaties van zijn concern. De groep kon in 2015 9,93 miljoen nieuwe auto’s afleveren. "Dat is een solide prestatie." In de VS zelf gingen de verkopen zelfs licht omhoog naar 600.000, hoewel in de maanden sinds het bekend worden van het schandaal wel een daling is ingezet. "Ik dank onze Amerikaanse klanten voor hun loyaliteit in deze moeilijke tijd." VW blijft volgens Müller ook nadrukkelijk bij haar plannen om de activiteiten in Noord-Amerika verder op te voeren. Zo wordt naast de investering van ruim een miljard dollar in een fabriek in Chattanooga, Tennessee, ook nog eens 900 miljoen dollar vrijgemaakt voor de productie van een middenklasse SUV.

VW-topman Müller op Detroit Auto Show: ‘We are sorry’ - Automobielmanagement.nl

VW-topman Müller op Detroit Auto Show: ‘We are sorry’

“Wij betreuren de gebeurtenissen rond het emissieprobleem zeer. We weten dat we onze klanten, de betrokken instanties en het publiek in het algemeen hier in de Verenigde Staten ernstig hebben teleurgesteld. Ik bied mijn excuus aan voor wat er verkeerd is gegaan bij Volkswagen. We doen er echt alles aan om te zorgen dat de zaken weer goed komen.”

VW-topman Müller op Detroit Auto Show: ‘We are sorry’

Dat heeft topman Matthias Müller van de Volkswagen Groep zondag gezegd tijdens een persbijeenkomst voorafgaand aan de North American International Motor Show die vandaag begint in Detroit. Müller is vooral in de VS om er te praten met de Environmental Protection Agency over de manier waarop de problemen met dieselauto’s opgelost kunnen worden. VW heeft daarover wel overeenstemming bereikt met de Duitse en Europese autoriteiten maar lijkt nog ver van een oplossing in de VS. Volgens Duitse bronnen buiten VW zou het probleem opgelost kunnen worden met een speciale katalysator maar VW laat zich daar niet over uit.

Müller toont zich overigens wel tevreden over de prestaties van zijn concern. De groep kon in 2015 9,93 miljoen nieuwe auto’s afleveren. "Dat is een solide prestatie." In de VS zelf gingen de verkopen zelfs licht omhoog naar 600.000, hoewel in de maanden sinds het bekend worden van het schandaal wel een daling is ingezet. "Ik dank onze Amerikaanse klanten voor hun loyaliteit in deze moeilijke tijd." VW blijft volgens Müller ook nadrukkelijk bij haar plannen om de activiteiten in Noord-Amerika verder op te voeren. Zo wordt naast de investering van ruim een miljard dollar in een fabriek in Chattanooga, Tennessee, ook nog eens 900 miljoen dollar vrijgemaakt voor de productie van een middenklasse SUV.