Aandeel Renault keldert na invallen door fraude-inspecteurs

Het aandeel van Renault is in korte tijd ruim twintig procent in waarde gedaald. De oorzaak is dat er invallen bij de autofabrikant zouden zijn gedaan waarbij het mogelijk gaat om emissiefraude.

Dit meldt NRC. In berichtgeving van de Franse AFP zei vakbondsvertegenwoordiger Florent Grimaldi dat fraude-inspecteurs vorige week invallen hebben gedaan op verschillende locaties van Renault. Hij sprak daarbij z’n vermoeden uit dat de invallen konden gaan over emissiefraude. "Het management heeft niet bevestigd dat het om NOx-emissies gaat, maar gezien de sectoren die onderzocht zijn denken we dat het mogelijk is", zo zegt Gimaldi in het bericht op de website van NRC.
Persbureau Reuters meldt dat Renault zegt dat uitgevoerde tests hebben aangetoond dat de autofabrikant geen sjoemelsoftware gebruikt. Renault wil volledig meewerken aan onderzoekingen. Het Franse ministerie van Financiën wilde niet bevestigen dat het om emissiefraude gaat.
Peugeot Citroën verloor ook flink op de beurs (-8,5%)  maar PSA zegt dat het bedrijf nooit is onderzocht door Franse fraude-inspecteurs en dat tests aantonen dat de technologie van Peugeot altijd correct is geweest, meldt Reuters.
Deze hele materie is aangezwengeld door Volkswagen met zijn inmiddels beruchte sjoemelsoftware voor dieselmotoren. De fraude werd in september 2015 in de VS ontdekt en openbaar gemaakt.  Het gaat wereldwijd om enorme aantallen auto’s en Volkswagen moet vrezen voor (tientallen) miljarden euro’s aan boetes en claims. (bronnen: NRC / Reuters)  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

De diesel merken zullen afgeschreven worden. Toyota, Hyundai zullen nog groter worden dan ze al zijn. De diesel zal uitsterven maar krijgt door dit soort gevallen een extra uitsterft versnelling.

Geplaatst door: Maarten op

Triest maar waar

Geplaatst door: Maarten op

Aandacht: gratis reclame en uiteindelijk geen gesjoemel. Volle winst proficiat

Geplaatst door: Dennis op
Aandeel Renault keldert na invallen door fraude-inspecteurs - Automobielmanagement.nl

Aandeel Renault keldert na invallen door fraude-inspecteurs

Het aandeel van Renault is in korte tijd ruim twintig procent in waarde gedaald. De oorzaak is dat er invallen bij de autofabrikant zouden zijn gedaan waarbij het mogelijk gaat om emissiefraude.

Dit meldt NRC. In berichtgeving van de Franse AFP zei vakbondsvertegenwoordiger Florent Grimaldi dat fraude-inspecteurs vorige week invallen hebben gedaan op verschillende locaties van Renault. Hij sprak daarbij z’n vermoeden uit dat de invallen konden gaan over emissiefraude. "Het management heeft niet bevestigd dat het om NOx-emissies gaat, maar gezien de sectoren die onderzocht zijn denken we dat het mogelijk is", zo zegt Gimaldi in het bericht op de website van NRC.
Persbureau Reuters meldt dat Renault zegt dat uitgevoerde tests hebben aangetoond dat de autofabrikant geen sjoemelsoftware gebruikt. Renault wil volledig meewerken aan onderzoekingen. Het Franse ministerie van Financiën wilde niet bevestigen dat het om emissiefraude gaat.
Peugeot Citroën verloor ook flink op de beurs (-8,5%)  maar PSA zegt dat het bedrijf nooit is onderzocht door Franse fraude-inspecteurs en dat tests aantonen dat de technologie van Peugeot altijd correct is geweest, meldt Reuters.
Deze hele materie is aangezwengeld door Volkswagen met zijn inmiddels beruchte sjoemelsoftware voor dieselmotoren. De fraude werd in september 2015 in de VS ontdekt en openbaar gemaakt.  Het gaat wereldwijd om enorme aantallen auto’s en Volkswagen moet vrezen voor (tientallen) miljarden euro’s aan boetes en claims. (bronnen: NRC / Reuters)  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

De diesel merken zullen afgeschreven worden. Toyota, Hyundai zullen nog groter worden dan ze al zijn. De diesel zal uitsterven maar krijgt door dit soort gevallen een extra uitsterft versnelling.

Geplaatst door: Maarten op

Triest maar waar

Geplaatst door: Maarten op

Aandacht: gratis reclame en uiteindelijk geen gesjoemel. Volle winst proficiat

Geplaatst door: Dennis op