General Motors heeft vorig jaar in Noord-Amerika een operationele marge gehaald van tien procent – en dat één jaar eerder dan het doel was. Omdat de Amerikaanse automarkt er nog altijd uitstekend bij staat, verhoogt het bedrijf de verwachting van de winst per aandeel van de oorspronkelijke 5,00 dollar naar nu 5,75 dollar. ‘’We hebben belangrijke vooruitgang geboekt met het uitvoeren van ons strategische pan, zoals ook blijkt uit de verbetering van de resultaten,” zegt ceo Mary Barra.
Bestuursvoorzitter Dan Ammann voegt toe dat de huidige investeringen in brandstofbesparende technologieën maar ook in wereldwijde toepasbare platforms er op den duur toe zullen leiden dat minder investering nodig is. ‘’We krijgen meer voor minder.” Wereldwijd gaat GM voor 2016 uit van een bescheiden groei op de automarkt, aldus Amman. In Europa hoopt het bedrijf met vooral Opel dit jaar ‘break-even’ te draaien.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding