Investeerders jagen op Volkswagen

Minstens 66 internationele investeringsbedrijven gaan Volkswagen voor de rechter slepen voor de grote financiële schade die ze hebben geleden door de enorme beursval van de aandelen Volkswagen AG na het bekend worden van het dieselschandaal.

Dat meldt de Financial Times. Volgens één van de ingeschakelde advocaten, Klaus Nieding van het Duitse kantoor Nieding und Barth, wordt waarschijnlijk deze week al een eerste claim ingediend namens een financiële instelling ‘die veel schade heeft geleden’. De bedoeling is dat andere bedrijven of particulieren zich daar dan bij aansluiten naar het model dat in de VS in zwang is voor schadezaken die worden gevoerd namens meerdere klanten. Het gaat dan bijvoorbeeld ook om grote pensioenfondsen die veel geld in VW hadden belegd. De Financial Times noemt daarbij ook het vaderlandse APG, de uitvoerder van de pensioenen voor onder meer de ambtenaren.

Volgens de advocaat vertegenwoordigt hij vele buitenlandse investeerders, met name uit de VS, met claims die in de honderden miljoenen euro’s lopen. Die bedragen komen voor VW dan nog op de te verwachten torenhoge boetes, de schadeclaims van bezitters van de gewraakte dieselmodellen en de kosten voor het terugroepen en herstellen van die auto’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Investeerders jagen op Volkswagen - Automobielmanagement.nl

Investeerders jagen op Volkswagen

Minstens 66 internationele investeringsbedrijven gaan Volkswagen voor de rechter slepen voor de grote financiële schade die ze hebben geleden door de enorme beursval van de aandelen Volkswagen AG na het bekend worden van het dieselschandaal.

Dat meldt de Financial Times. Volgens één van de ingeschakelde advocaten, Klaus Nieding van het Duitse kantoor Nieding und Barth, wordt waarschijnlijk deze week al een eerste claim ingediend namens een financiële instelling ‘die veel schade heeft geleden’. De bedoeling is dat andere bedrijven of particulieren zich daar dan bij aansluiten naar het model dat in de VS in zwang is voor schadezaken die worden gevoerd namens meerdere klanten. Het gaat dan bijvoorbeeld ook om grote pensioenfondsen die veel geld in VW hadden belegd. De Financial Times noemt daarbij ook het vaderlandse APG, de uitvoerder van de pensioenen voor onder meer de ambtenaren.

Volgens de advocaat vertegenwoordigt hij vele buitenlandse investeerders, met name uit de VS, met claims die in de honderden miljoenen euro’s lopen. Die bedragen komen voor VW dan nog op de te verwachten torenhoge boetes, de schadeclaims van bezitters van de gewraakte dieselmodellen en de kosten voor het terugroepen en herstellen van die auto’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding