Zuid-Korea sleept VW-directeur Thammer voor de rechter

Zuid-Korea gaat de directeur van Audi Volkswagen in dat land voor de rechter slepen omdat het bedrijf nog steeds niet heeft voldaan aan de opdracht om bij het dieselschandaal betrokken auto’s terug te roepen en te herstellen.

"De plannen voor een terugroep actie die het bedrijf eerder deze maand aan ons heeft gestuurd zijn onvoldoende, bieden niet voldoende informatie over de belangrijkste vragen en zijn daarom onaanvaardbaar," aldus het ministerie voor milieu in Seoel. Het ministerie heeft daarom een klacht ingediend bij de officier van justitie tegen directeur Johannes Thammer van Audi Volkswagen Korea. De Zuid-Koreaanse regering droeg de autobouwer al in november op meer dan 125.000 dieselauto’s terug te roepen en legde Audi Volkswagen Korea bovendien een boete op van omgerekend 12,3 miljoen dollar. Volkswagen heeft tot nu toe geen reactie gegeven op het indienen van de strafklacht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Zuid-Korea sleept VW-directeur Thammer voor de rechter - Automobielmanagement.nl

Zuid-Korea sleept VW-directeur Thammer voor de rechter

Zuid-Korea gaat de directeur van Audi Volkswagen in dat land voor de rechter slepen omdat het bedrijf nog steeds niet heeft voldaan aan de opdracht om bij het dieselschandaal betrokken auto’s terug te roepen en te herstellen.

"De plannen voor een terugroep actie die het bedrijf eerder deze maand aan ons heeft gestuurd zijn onvoldoende, bieden niet voldoende informatie over de belangrijkste vragen en zijn daarom onaanvaardbaar," aldus het ministerie voor milieu in Seoel. Het ministerie heeft daarom een klacht ingediend bij de officier van justitie tegen directeur Johannes Thammer van Audi Volkswagen Korea. De Zuid-Koreaanse regering droeg de autobouwer al in november op meer dan 125.000 dieselauto’s terug te roepen en legde Audi Volkswagen Korea bovendien een boete op van omgerekend 12,3 miljoen dollar. Volkswagen heeft tot nu toe geen reactie gegeven op het indienen van de strafklacht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding