SEAT profiteert vooral van het herstel van de automarkten in Italië en Spanje waar het resp. ruim 22 en 14 procent meer auto’s wist te verkopen. In Duitsland werden ook bijna vier procent meer SEAT’s aan de man gebracht. Daarnaast doet het merk uit de VW-stal het ook goed in Mexico met een groei van 13 procent. Verder werd in landen als Zwitserland, Denemarken, Turkije en Marokko het ‘nationale verkooprecord’ gebroken.

Vanwege de goede verkoopresultaten kon de autofabriek in Martorell de productie verder opvoeren. Daar werden afgelopen jaar 477.077 nieuwe auto’s, zowel voor SEAT als Audi, gebouwd. Martorell is de grootste autofabriek in Spanje en kan nu al zes jaar achtereen op hogere productiecijfers bogen. SEAT hoopt dat 2016 opnieuw een succes kan worden, met name ook door de lancering van haar eerste compacte SUV.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding