Weliswaar bouwt de Chinese regering de subsidie op EV’s en plug-in hybride personenauto’s snel af, maar tegelijk raakt de automobilist steeds meer gewend aan dat soort auto’s en worden ze ook goedkoper doordat er steeds meer van gebouwd worden.

Dat zegt bestuursvoorzitter Wang Chuanfu van BYD dat deels eigendom is van de bekende Amerikaanse belegger Warren Buffett. Afgelopen jaar verkocht BYD 61.772 nieuwe EV’s en hybride personenauto’s. Die afzet groeide in de loop van het jaar steeds sneller met december waar binnen 10.925 eenheden werden verkocht als topmaand. De omzet aan elektrische en hybride voertuigen kwam daarmee uit op 3,3 miljard dollar, voor het eerst meer dan wat BYD met conventionele auto’s binnenhaalde. BYD bouwt ook elektrische bussen voor afnemers in de hele wereld. Recent nam Schiphol Airport ook 33 van die bussen in gebruik.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding