"Door de moeilijke marktomstandigheden in beide landen is het niet mogelijk gebleken de afzet te verhogen en op de langere termijn winst te maken," zegt Ford in een verklaring. Vooral Japan is de meest gesloten automarkt in de wereld, de buitenlandse merken hebben er allemaal bij elkaar een marktaandeel van niet meer dan zes procent. Ook in Indonesië heeft Ford te kampen met zware concurrentie van de eigen nationale autofabrikanten. De autobouwer heeft ook weinig hoop dat een komende handelsakkoord verbetering zal brengen. Ford sluit daarom zowel in Japan als in Indonesië het hele dealernetwerk en stopt ook met de invoer van onderdelen. In 2015 was Ford goed voor een marktaandeel van 0,1 procent in Japan en van 0,6 procent in Indonesië.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding