Bosch komt boven 70 miljard omzet

De Bosch groep, die veel elektronica en onderdelen aan de auto-industrie levert, heeft voor het eerst in haar geschiedenis in één jaar meer dan 70 miljard euro aan omzet gedraaid. Dat was ook nog eens 10 procent meer dan in 2014. De winst na buitengewone posten komt rond de 4,5 miljard euro uit.

"Dankzij onze innovatiekracht konden we in 2015 ondanks moeilijke economische omstandigheden en een deels stagnerende markt onze groei met succes voortzetten. Oplossingen voor de ‘connected’ wereld vormen in toenemende mate de grootste motor achter die positieve ontwikkeling van ons bedrijf," zegt bestuursvoorzitter dr. Volkmar Denner van Robert Bosch GmbH.  ‘’De digitale transformatie is voor ons geen bedreiging maar een kans," aldus Denner die kort geleden al aankondigde dat Bosch zich ook op het terrein van de smart-homes gaat begeven.

De divisie diensten aan de auto-industrie, tegenwoordig onder het motto mobility-solutions, zag de omzet met 12 procent toenemen naar 41,7 miljard euro. Bosch was afgelopen jaar naar eigen zeggen vooral succesvol met benzine- en dieselinjectiesystemen, rij-assistentie systemen en infotainment.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Bosch komt boven 70 miljard omzet - Automobielmanagement.nl

Bosch komt boven 70 miljard omzet

De Bosch groep, die veel elektronica en onderdelen aan de auto-industrie levert, heeft voor het eerst in haar geschiedenis in één jaar meer dan 70 miljard euro aan omzet gedraaid. Dat was ook nog eens 10 procent meer dan in 2014. De winst na buitengewone posten komt rond de 4,5 miljard euro uit.

"Dankzij onze innovatiekracht konden we in 2015 ondanks moeilijke economische omstandigheden en een deels stagnerende markt onze groei met succes voortzetten. Oplossingen voor de ‘connected’ wereld vormen in toenemende mate de grootste motor achter die positieve ontwikkeling van ons bedrijf," zegt bestuursvoorzitter dr. Volkmar Denner van Robert Bosch GmbH.  ‘’De digitale transformatie is voor ons geen bedreiging maar een kans," aldus Denner die kort geleden al aankondigde dat Bosch zich ook op het terrein van de smart-homes gaat begeven.

De divisie diensten aan de auto-industrie, tegenwoordig onder het motto mobility-solutions, zag de omzet met 12 procent toenemen naar 41,7 miljard euro. Bosch was afgelopen jaar naar eigen zeggen vooral succesvol met benzine- en dieselinjectiesystemen, rij-assistentie systemen en infotainment.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding