Toyota houdt VW moeiteloos van de troon

Toyota heeft Volkswagen Groep vorig jaar moeiteloos van de troon als grootste autofabrikant ter wereld gehouden.

Toyota heeft wereldwijd 10,151 miljoen auto’s weten te verkopen terwijl Volkswagen op 9,93 miljoen is blijven steken, mede door de gevolgen van het dieselschandaal in de laatste maanden van het jaar. Net als in de afgelopen jaren blijft General Motors met 9,8 miljoen nieuwe auto’s op drie staan.

Toyota deed het daarmee wat beter dan de eigen voorspelling die op 10,114 miljoen auto’s stond. Voor dit jaar blijven de Japanners opnieuw aan de voorzichtige kant met een doelstelling van 10,098 miljoen voertuigen. Volkswagen Groep heeft tot nu geen voorspellingen voor 2016 afgegeven. Wereldwijd wordt een afzwakking van de autoverkopen verwacht omdat het hoogtepunt in de VS en mogelijk ook in Europa waarschijnlijk wel weer voorbij is en China nog steeds kampt met economische problemen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Toyota houdt VW moeiteloos van de troon - Automobielmanagement.nl

Toyota houdt VW moeiteloos van de troon

Toyota heeft Volkswagen Groep vorig jaar moeiteloos van de troon als grootste autofabrikant ter wereld gehouden.

Toyota heeft wereldwijd 10,151 miljoen auto’s weten te verkopen terwijl Volkswagen op 9,93 miljoen is blijven steken, mede door de gevolgen van het dieselschandaal in de laatste maanden van het jaar. Net als in de afgelopen jaren blijft General Motors met 9,8 miljoen nieuwe auto’s op drie staan.

Toyota deed het daarmee wat beter dan de eigen voorspelling die op 10,114 miljoen auto’s stond. Voor dit jaar blijven de Japanners opnieuw aan de voorzichtige kant met een doelstelling van 10,098 miljoen voertuigen. Volkswagen Groep heeft tot nu geen voorspellingen voor 2016 afgegeven. Wereldwijd wordt een afzwakking van de autoverkopen verwacht omdat het hoogtepunt in de VS en mogelijk ook in Europa waarschijnlijk wel weer voorbij is en China nog steeds kampt met economische problemen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding