Renault wil verder groeien in sanctievrij Iran

Renault ziet interessante groeimogelijkheden in Iran, waar het al meer dan tien jaar aanwezig is.

Samen met enkele nationale partners heeft Renault er al bijna een half miljoen auto’s geproduceerd. Nu de economische sancties zijn opgeheven, hoopt Renault verder te profiteren van de snel groeiende automarkt.

Vorig jaar verkocht de groep, inclusief Dacia, 51.500 nieuwe auto’s in Iran. Dat is l56 procent meer dan in 2014 en levert een marktaandeel van bijna vijf procent op. Dat succes is mede te danken aan de lokale lancering van twee nieuwe modellen, de Logan Pick-up en de Sandero. Berband Cambier, Renault-directeur Afrika, Midden-Oosten, Iran en India verwacht dat de Iraanse automarkt tegen 2020  twee miljoen stuks per jaar zal omvatten. "Het potentieel is dus niet te ontkennen. Renault heeft sterke ambities in Iran. We zijn in vergaande discussie met onze beide partners SAIPA en Iran Khodro om onze aanwezigheid te versterken, de structuur uit te bouwen en de Iraanse autosector te ondersteunen." Cambier sprak ter gelegenheid van het bezoek van de Iraanse president Rohani aan Frankrijk.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Renault wil verder groeien in sanctievrij Iran - Automobielmanagement.nl

Renault wil verder groeien in sanctievrij Iran

Renault ziet interessante groeimogelijkheden in Iran, waar het al meer dan tien jaar aanwezig is.

Samen met enkele nationale partners heeft Renault er al bijna een half miljoen auto’s geproduceerd. Nu de economische sancties zijn opgeheven, hoopt Renault verder te profiteren van de snel groeiende automarkt.

Vorig jaar verkocht de groep, inclusief Dacia, 51.500 nieuwe auto’s in Iran. Dat is l56 procent meer dan in 2014 en levert een marktaandeel van bijna vijf procent op. Dat succes is mede te danken aan de lokale lancering van twee nieuwe modellen, de Logan Pick-up en de Sandero. Berband Cambier, Renault-directeur Afrika, Midden-Oosten, Iran en India verwacht dat de Iraanse automarkt tegen 2020  twee miljoen stuks per jaar zal omvatten. "Het potentieel is dus niet te ontkennen. Renault heeft sterke ambities in Iran. We zijn in vergaande discussie met onze beide partners SAIPA en Iran Khodro om onze aanwezigheid te versterken, de structuur uit te bouwen en de Iraanse autosector te ondersteunen." Cambier sprak ter gelegenheid van het bezoek van de Iraanse president Rohani aan Frankrijk.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding