VW doet het prima in Frankrijk

Volkswagen lijkt in Frankrijk al weer over de ergste schok van het dieselschandaal heen.

Na een daling van de verkopen in de laatste twee maanden van vorig jaar, verkocht de Volkswagen-groep in januari 12,2 procent meer nieuwe auto’s aan de Fransen dan een jaar geleden. Het Duitse concern deed het daarmee ook beter dan de markt als geheel die een groei van 8,6 procent vertoonde.

"Die cijfers bevestigen dat de automarkt er weer bovenop is. Dat wordt gestimuleerd door de hoge benzineprijzen en de veroudering van het nationale wagenpark," zegt de autofederatie CCFA. VW heeft haar succes vooral te danken aan Audi, dat bijna 40 procent meer auto’s verkocht dan een jaar eerder. Het merk VW zelf kwam echter ook op een plus van ruim zes procent uit. Van de Franse thuismerken doet Peugeot-Citroën het met 5,5 procent groei een stuk beter dan Renault dat juist bijna een procent minder auto’s verkocht dan begin 2015. De CCFA meldt verder dat ook de bestelwagens en vrachtauto’s in Frankrijk de wind weer duidelijk in de zeilen hebben.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

VW doet het prima in Frankrijk - Automobielmanagement.nl

VW doet het prima in Frankrijk

Volkswagen lijkt in Frankrijk al weer over de ergste schok van het dieselschandaal heen.

Na een daling van de verkopen in de laatste twee maanden van vorig jaar, verkocht de Volkswagen-groep in januari 12,2 procent meer nieuwe auto’s aan de Fransen dan een jaar geleden. Het Duitse concern deed het daarmee ook beter dan de markt als geheel die een groei van 8,6 procent vertoonde.

"Die cijfers bevestigen dat de automarkt er weer bovenop is. Dat wordt gestimuleerd door de hoge benzineprijzen en de veroudering van het nationale wagenpark," zegt de autofederatie CCFA. VW heeft haar succes vooral te danken aan Audi, dat bijna 40 procent meer auto’s verkocht dan een jaar eerder. Het merk VW zelf kwam echter ook op een plus van ruim zes procent uit. Van de Franse thuismerken doet Peugeot-Citroën het met 5,5 procent groei een stuk beter dan Renault dat juist bijna een procent minder auto’s verkocht dan begin 2015. De CCFA meldt verder dat ook de bestelwagens en vrachtauto’s in Frankrijk de wind weer duidelijk in de zeilen hebben.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding