Beste jaar voor DAF-moederbedrijf Paccar

Paccar, het Amerikaanse moederbedrijf van truckbouwer DAF, heeft in 2015 zijn beste jaar in het 110-jarig bestaan gedraaid. Het concern profiteerde vooral van een sterke verkoop van vrachtwagens in Noord-Amerika en Europa.

De omzet steeg naar het recordniveau van 19,1 miljard dollar (17,6 miljard euro), terwijl de nettowinst met 18 procent klom naar 1,6 miljard dollar, eveneens het hoogste niveau ooit. Paccar, dat ook de merken Kenworth en Peterbilt heeft, leverde vorig jaar wereldwijd bijna 155.000 vrachtwagens aan klanten en bij DAF werd het marktaandeel in Europa vergroot. Verder boekte het bedrijf met de levering van onderdelen ook een recordwinst.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Beste jaar voor DAF-moederbedrijf Paccar - Automobielmanagement.nl

Beste jaar voor DAF-moederbedrijf Paccar

Paccar, het Amerikaanse moederbedrijf van truckbouwer DAF, heeft in 2015 zijn beste jaar in het 110-jarig bestaan gedraaid. Het concern profiteerde vooral van een sterke verkoop van vrachtwagens in Noord-Amerika en Europa.

De omzet steeg naar het recordniveau van 19,1 miljard dollar (17,6 miljard euro), terwijl de nettowinst met 18 procent klom naar 1,6 miljard dollar, eveneens het hoogste niveau ooit. Paccar, dat ook de merken Kenworth en Peterbilt heeft, leverde vorig jaar wereldwijd bijna 155.000 vrachtwagens aan klanten en bij DAF werd het marktaandeel in Europa vergroot. Verder boekte het bedrijf met de levering van onderdelen ook een recordwinst.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding