"Onze medewerksters en medewerkers zijn de sleutel voor het succes. Alleen met een toegewijd en gekwalificeerd elftal kan onze onderneming op lange termijn succesvol blijven. Met deze prestatiebonus bedanken we hen voor hun inzet," zegt Wilfried Porth, directeur personeelszaken bij moederbedrijf Daimler. De werknemers krijgen hun gratificatie uitgekeerd met het salaris over april.

Mercedes-Benz heeft vorig jaar 16 procent meer personenauto’s en 9 procent meer bestelwagens weten te verkopen. Mede daardoor wist moederbedrijf Daimler de omzet met 15 procent op te voeren tot 149,1 miljard euro terwijl de nettowinst met een recordbedrag van 8,9 miljard euro 22 procent hoger uitkwam. "2015 was een goed jaar voor Daimler. De top bereiken is moeilijk maar daar blijven is nog moeilijker," aldus topman Dieter Zetsche. Hij is optimistisch dat zijn bedrijf in 2016 de positieve lijn vast zal kunnen houden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding