Goede cijfers Toyota, verwachting omhoog

Toyota heeft na een uitstekend verlopen kwartaal, het derde in haar gebroken boekjaar, de winstverwachting voor 2015/16 naar boven bijgesteld. Het bedrijf rekent nu op een nettowinst van 2,27 biljoen yen of 17,4 miljard euro terwijl eerst was uitgegaan van 2,25 biljoen yen.

Over de eerste negen maanden van het lopende boekjaar komt Toyota nu op een brutowinst van omgerekend 17,6 miljard euro, dat is bijna negen procent meer dan een jaar eerder. Onder aan de streep werd 14,4 miljard euro verdiend, een plus van 9,2 procent. Al eerder werd bekend dat de Japanse autobouwer over heel 2015 met stip de grootste ter wereld was gebleven.

Toyota blijft optimistisch ondanks enkele recent opgedoken problemen. Zo is het bedrijf gedwongen de autofabrieken in Japan minstens een week stil te leggen omdat er na een brand bij de staalleverancier geen staal meer voorhanden is. Bovendien blijkt de laatste weken dat de economie in veel landen in een slechtere staat verkeert dan oorspronkelijk werd gehoopt. In een aantal Europese landen zijn de autoverkopen in de eerste maand van het nieuwe jaar ook lager uitgevallen dan een jaar geleden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Goede cijfers Toyota, verwachting omhoog - Automobielmanagement.nl

Goede cijfers Toyota, verwachting omhoog

Toyota heeft na een uitstekend verlopen kwartaal, het derde in haar gebroken boekjaar, de winstverwachting voor 2015/16 naar boven bijgesteld. Het bedrijf rekent nu op een nettowinst van 2,27 biljoen yen of 17,4 miljard euro terwijl eerst was uitgegaan van 2,25 biljoen yen.

Over de eerste negen maanden van het lopende boekjaar komt Toyota nu op een brutowinst van omgerekend 17,6 miljard euro, dat is bijna negen procent meer dan een jaar eerder. Onder aan de streep werd 14,4 miljard euro verdiend, een plus van 9,2 procent. Al eerder werd bekend dat de Japanse autobouwer over heel 2015 met stip de grootste ter wereld was gebleven.

Toyota blijft optimistisch ondanks enkele recent opgedoken problemen. Zo is het bedrijf gedwongen de autofabrieken in Japan minstens een week stil te leggen omdat er na een brand bij de staalleverancier geen staal meer voorhanden is. Bovendien blijkt de laatste weken dat de economie in veel landen in een slechtere staat verkeert dan oorspronkelijk werd gehoopt. In een aantal Europese landen zijn de autoverkopen in de eerste maand van het nieuwe jaar ook lager uitgevallen dan een jaar geleden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding