Het gebouwencomplex van 95.000 vierkante meter vergt een investering van 60 miljoen euro. Als het in 2017 in gebruik worden genomen, zal het centrum werk kunnen bieden aan rond de 700 mensen.

Het nieuwe centrum is de grootste investering van moederbedrijf General Motors in de onderdelenlogistiek. Het complex zal meer dan 100.000 verschillende onderdelenposities omvatten. Ter voorbereiding van de bouw moest tien hectare grond, de oppervlakte van rond de 1.000 voetbalvelden, opgeruimd en schoongemaakt worden. "De logistiek van vervangende onderdelen is één van onze kerncompetenties. De snelle en probleemloze verzorging van onderdelen voor de Opel-rijder levert een grote bijdrage aan de klanttevredenheid," aldus directeur Peter Christian Küspert van Opel Bochum. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding