Peugeot: 430 miljoen compensatie voor Iraanse partner

PSA Peugeot Citroën gaat de grootste Iraanse autofabrikant met 430 miljoen euro compenseren voor de verliezen die het bedrijf leed nadat PSA het land Iran verliet. Men is nu bezig met een nieuwe joint venture om auto’s te gaan produceren.

De autofabrikant Iran Khodro heeft gezegd dat er met Peugeot een overeenkomst is gesloten om de problemen op te lossen die zijn ontstaan na 2012, toen de Franse fabrikant zich uit Iran terugtrok in lijn met de internationale sancties tegen Iran vanwege zijn nucleaire programma.

Men is uitgekomen op bijna 430 miljoen euro aan compensatie. Delen van het geld zijn niet in cash, zegt Hashem Yekke Zare, directeur van Iran Khodro in Financial Times.  Hij zei dat Iran Kodro voor 25 miljoen euro aan onderdelen zal ontvangen  en voor elf miljoen aan  apparatuur voor de Peugeot 207. Voorts zal Peugeot elf miljoen euro afschrijven op de schulden van Kodro en 69 miljoen afschrijven op de nog te betalen royalties over de periode 2012-2016. Directeur Zare voegde nog toe dat de resterende 317 miljoen euro op diverse manieren zal worden gebruikt, bijvoorbeeld in de vorm van toekomstige samenwerkingen, denk aan korting op de prijs voor Peugeot-motoren, het sturen van Franse experts naar Iran of het opleiden van medewerkers van Khodro. Peugeot heeft geen commentaar gegeven.
Vorige maand heeft president Rouhani van Iran gezegd dat zijn land hoopt vijftig miljard dollar aan buitenlandse investeringen binnen te halen in het komende jaar.  Na de olie-industrie is de autoindustrie is grootste van het land. Iran werd getroffen door internationale economische sancties en produceert nu nog maar de helft van de 1,6 miljoen eenheden van voordoen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Peugeot: 430 miljoen compensatie voor Iraanse partner - Automobielmanagement.nl

Peugeot: 430 miljoen compensatie voor Iraanse partner

PSA Peugeot Citroën gaat de grootste Iraanse autofabrikant met 430 miljoen euro compenseren voor de verliezen die het bedrijf leed nadat PSA het land Iran verliet. Men is nu bezig met een nieuwe joint venture om auto’s te gaan produceren.

De autofabrikant Iran Khodro heeft gezegd dat er met Peugeot een overeenkomst is gesloten om de problemen op te lossen die zijn ontstaan na 2012, toen de Franse fabrikant zich uit Iran terugtrok in lijn met de internationale sancties tegen Iran vanwege zijn nucleaire programma.

Men is uitgekomen op bijna 430 miljoen euro aan compensatie. Delen van het geld zijn niet in cash, zegt Hashem Yekke Zare, directeur van Iran Khodro in Financial Times.  Hij zei dat Iran Kodro voor 25 miljoen euro aan onderdelen zal ontvangen  en voor elf miljoen aan  apparatuur voor de Peugeot 207. Voorts zal Peugeot elf miljoen euro afschrijven op de schulden van Kodro en 69 miljoen afschrijven op de nog te betalen royalties over de periode 2012-2016. Directeur Zare voegde nog toe dat de resterende 317 miljoen euro op diverse manieren zal worden gebruikt, bijvoorbeeld in de vorm van toekomstige samenwerkingen, denk aan korting op de prijs voor Peugeot-motoren, het sturen van Franse experts naar Iran of het opleiden van medewerkers van Khodro. Peugeot heeft geen commentaar gegeven.
Vorige maand heeft president Rouhani van Iran gezegd dat zijn land hoopt vijftig miljard dollar aan buitenlandse investeringen binnen te halen in het komende jaar.  Na de olie-industrie is de autoindustrie is grootste van het land. Iran werd getroffen door internationale economische sancties en produceert nu nog maar de helft van de 1,6 miljoen eenheden van voordoen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding