Dat staat in een rapport van onderzoeker Experian Automotive. Hoewel ook de Amerikanen schoorvoetend aan autodelen gaan doen en sommige stadsbewoners zelfs helemaal geen rijbewijs meer halen, staat het hebben van een eigen auto voor de meeste inwoners van de VS nog altijd bovenaan de lijst. "De sterke groei in de verkoop van auto’s heeft ook geleid tot een sterk kwartaal voor alle verstrekkers van autofinancieringen.

Het is voor degene die de financiering afsluit wel van essentieel belang dat ze die lening maandelijks blijven betalen om ook de automarkt op volle kracht door te laten draaien," zegt Melinda Zabritski, directeur autofinancieringen bij Experian. Uit gegevens van het bureau blijkt dat het aantal mensen dat twee maanden achter is met de aflossing de laatste tijd weer licht toeneemt. Dat wordt soms gezien als indicator dat het met de autofinancieringen en daarmee ook met de verkoop van nieuwe auto’s wat slechter dreigt te gaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding