Fors hogere winst Apollo bij iets lagere omzet

In het vierde kwartaal van 2015 heeft Apollo Tyres een omzet behaald van 29,426 miljard Rupee, 3,7% minder dan in dezelfde periode een jaar eerder, toen de omzet nog 30,505 miljard Rupee bedroeg. Dit blijkt uit het kwartaalverslag van de bandenproducent.

Winst stijging

De EBITDA (winst vóór rente en belasting)) kwam uit op 5,12 miljard Rupee, 2% meer dan een jaar eerder. De winst kwam uit op 2,785 miljard Rupee, en dat is 51,6% hoger dan een jaar eerder toen de winst nog 1,842 miljard Rupee bedroeg.

Grondstofprijzen

Volgens CEO Onkar S Kanwar is de omzet redelijk stabiel gebleven, "ondanks de hogere volumes, vooral in India. We hebben het voordeel van de lagere grondstofprijzen doorgegeven aan onze klanten." De inkomsten werden ook beïnvloed door de toenemende import van goedkope banden in India, voegde hij toe.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Fors hogere winst Apollo bij iets lagere omzet - Automobielmanagement.nl

Fors hogere winst Apollo bij iets lagere omzet

In het vierde kwartaal van 2015 heeft Apollo Tyres een omzet behaald van 29,426 miljard Rupee, 3,7% minder dan in dezelfde periode een jaar eerder, toen de omzet nog 30,505 miljard Rupee bedroeg. Dit blijkt uit het kwartaalverslag van de bandenproducent.

Winst stijging

De EBITDA (winst vóór rente en belasting)) kwam uit op 5,12 miljard Rupee, 2% meer dan een jaar eerder. De winst kwam uit op 2,785 miljard Rupee, en dat is 51,6% hoger dan een jaar eerder toen de winst nog 1,842 miljard Rupee bedroeg.

Grondstofprijzen

Volgens CEO Onkar S Kanwar is de omzet redelijk stabiel gebleven, "ondanks de hogere volumes, vooral in India. We hebben het voordeel van de lagere grondstofprijzen doorgegeven aan onze klanten." De inkomsten werden ook beïnvloed door de toenemende import van goedkope banden in India, voegde hij toe.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding