Britse megadealer Pendragon schrijft prima cijfers

De Britse megadealer Pendragon heeft de winst vorig jaar met ruim 16 procent weten op te voeren tot omgerekend 90 miljoen euro. De omzet ging met iets meer dan 11 procent omhoog naar 5,8 miljard euro. De aftersales-activiteiten konden een omzetgroei van 6 procent realiseren.

Pendragon verkocht vorig jaar in 295 vestigingen in Groot-Brittannië 277.000 auto’s, zowel nieuw als tweedehands. Daarnaast heeft het bedrijf een aantal vestigingen in Californië die 5.500 auto’s verkochten. Pendragon voert vrijwel alle bekende merken onder twee merknamen, Stratstone en Evans Halshaw.

Topman Trevor Finn is vooral tevreden over de webactiviteiten van Evanshalshaw.com. Die site biedt nu een Click and Collect service MoveMeCloser die intensief gebruikt blijkt te worden. Ook de verkoopsite "Sell Your Car" is een succes, meldt Finn. De introductie van beide sites werd begeleid door intensieve reclamecampagnes waardoor het aantal webbezoeken met 35 procent toenam tot 20,6 miljoen. Pendragon meldt verder dat de kosten minder snel zijn gestegen dan de omzet waardoor de marge verder opgevoerd kon worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Britse megadealer Pendragon schrijft prima cijfers - Automobielmanagement.nl

Britse megadealer Pendragon schrijft prima cijfers

De Britse megadealer Pendragon heeft de winst vorig jaar met ruim 16 procent weten op te voeren tot omgerekend 90 miljoen euro. De omzet ging met iets meer dan 11 procent omhoog naar 5,8 miljard euro. De aftersales-activiteiten konden een omzetgroei van 6 procent realiseren.

Pendragon verkocht vorig jaar in 295 vestigingen in Groot-Brittannië 277.000 auto’s, zowel nieuw als tweedehands. Daarnaast heeft het bedrijf een aantal vestigingen in Californië die 5.500 auto’s verkochten. Pendragon voert vrijwel alle bekende merken onder twee merknamen, Stratstone en Evans Halshaw.

Topman Trevor Finn is vooral tevreden over de webactiviteiten van Evanshalshaw.com. Die site biedt nu een Click and Collect service MoveMeCloser die intensief gebruikt blijkt te worden. Ook de verkoopsite "Sell Your Car" is een succes, meldt Finn. De introductie van beide sites werd begeleid door intensieve reclamecampagnes waardoor het aantal webbezoeken met 35 procent toenam tot 20,6 miljoen. Pendragon meldt verder dat de kosten minder snel zijn gestegen dan de omzet waardoor de marge verder opgevoerd kon worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding