Aston Martin sluit contract met LeEco voor elektrische auto

Aston Martin heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met LeEco om samen een elektrische auto met 800 pk te ontwikkelen die in 2018 op de markt zou moeten komen.

LeEco (Letv) is een bedrijf dat nauwe banden onderhoudt met de Chinese ontwikkelaar van elektrische voertuigen Faraday Future. Aston Martin en LeEco werken al enige tijd samen maar hebben nu een ‘memorandum of understanding’ getekend om dat partnerschap een meer formele basis te geven.
In eerste instantie gaat het om de RadpidE, een door Aston Martin aangekondigde elektrische sportauto met een motor van 800 pk. Faraday Future krijgt op zijn beurs een sterke en ervaren partner om de concurrentieslag met Tesla te kunnen aangaan. Aston Martin uit Warwickshire wil met een krachtige elektrische auto de concurrentie aangaan met Tesla Motors. Afgelopen oktober werd een concept auto gepresenteerd die de naam RapidE droeg, een elektrische versie van een bestaand model. Topman Andy Palmer zei dat Aston Martin van plan is een reeks van auto’s met lage emissies te presenteren.

De samenwerkingsovereenkomst is afgelopen week getekend in Frankfurt is een uitbreiding van een al bestaande samenwerking, maar tot dusver werkten de partijen samen op het gebied van connected car-systemen. Volgens de overeenkomst zal LeEco voor de aandrijving en het batterijpakket zorgen die zullen worden gebouwd in de fabriek van Aston Martin in Gaydon. De deal bevat ook extra financiering. Aston kreeg in oktober 2015 al een financiële injectie van vijftig miljoen pond van China Equity, ten tijde van het bezoek van de Chinese president Xi aan het Verenigd Koninkrijk toen.   

Jia Yueting, de baas van Letv en de oprichter van LeEco die vaak de Chinese Elon Musk wordt genoemd, was een van de eerste ondersteuners van Faraday Future, de start-up in Californië die de strijd wil aangaan met Tesla in de markt van geavanceerde elektrische auto’s. Aston Martin werkt in de tussentijd aan een vierwielaangedreven versie DBX, die in 2015 als concept werd getoond in Genève. Die auto zou plug-in hybride techniek kunnen bevatten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Aston Martin sluit contract met LeEco voor elektrische auto - Automobielmanagement.nl

Aston Martin sluit contract met LeEco voor elektrische auto

Aston Martin heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met LeEco om samen een elektrische auto met 800 pk te ontwikkelen die in 2018 op de markt zou moeten komen.

LeEco (Letv) is een bedrijf dat nauwe banden onderhoudt met de Chinese ontwikkelaar van elektrische voertuigen Faraday Future. Aston Martin en LeEco werken al enige tijd samen maar hebben nu een ‘memorandum of understanding’ getekend om dat partnerschap een meer formele basis te geven.
In eerste instantie gaat het om de RadpidE, een door Aston Martin aangekondigde elektrische sportauto met een motor van 800 pk. Faraday Future krijgt op zijn beurs een sterke en ervaren partner om de concurrentieslag met Tesla te kunnen aangaan. Aston Martin uit Warwickshire wil met een krachtige elektrische auto de concurrentie aangaan met Tesla Motors. Afgelopen oktober werd een concept auto gepresenteerd die de naam RapidE droeg, een elektrische versie van een bestaand model. Topman Andy Palmer zei dat Aston Martin van plan is een reeks van auto’s met lage emissies te presenteren.

De samenwerkingsovereenkomst is afgelopen week getekend in Frankfurt is een uitbreiding van een al bestaande samenwerking, maar tot dusver werkten de partijen samen op het gebied van connected car-systemen. Volgens de overeenkomst zal LeEco voor de aandrijving en het batterijpakket zorgen die zullen worden gebouwd in de fabriek van Aston Martin in Gaydon. De deal bevat ook extra financiering. Aston kreeg in oktober 2015 al een financiële injectie van vijftig miljoen pond van China Equity, ten tijde van het bezoek van de Chinese president Xi aan het Verenigd Koninkrijk toen.   

Jia Yueting, de baas van Letv en de oprichter van LeEco die vaak de Chinese Elon Musk wordt genoemd, was een van de eerste ondersteuners van Faraday Future, de start-up in Californië die de strijd wil aangaan met Tesla in de markt van geavanceerde elektrische auto’s. Aston Martin werkt in de tussentijd aan een vierwielaangedreven versie DBX, die in 2015 als concept werd getoond in Genève. Die auto zou plug-in hybride techniek kunnen bevatten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding