Boete van 1 miljoen dreigt voor Porsche-bazen

De officier van justitie in Stuttgart heeft in het proces tegen de voormalige topman van Porsche Wendelin Wiedeking en zijn financiële rechterhand Holger Härter tegen beiden een boete geëist van een miljoen euro.

De officier acht Wiedeking en Härter schuldig aan marktmanipulatie rond de mislukte overnamepoging van Volkswagen door Porsche in het voorjaar van 2008. Hij acht bewezen dat het tweetal de financiële middelen van Porsche fors opvoerde om het mogelijk te maken om 75 procent van de VW-aandelen op te kopen. Als die reden er niet was geweest, dan was een dergelijke kapitaalophoping ook overbodig. Het cruciale punt is, wanneer het besluit tot het uitvoeren van de overnamepoging daadwerkelijk werd genomen. Volgens de officier van justitie was dat in maart, volgens de toenmalige Porsche-leiding pas in oktober. Dat is van essentieel belang omdat Porsche in de tussenliggende maanden ondanks aanhoudende geruchten steeds heeft ontkend iets als een overname van VW van plan te zijn. De rechtbank zal op 4 maart uitspraak doen in het proces dat al sinds oktober aan de gang is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Boete van 1 miljoen dreigt voor Porsche-bazen - Automobielmanagement.nl

Boete van 1 miljoen dreigt voor Porsche-bazen

De officier van justitie in Stuttgart heeft in het proces tegen de voormalige topman van Porsche Wendelin Wiedeking en zijn financiële rechterhand Holger Härter tegen beiden een boete geëist van een miljoen euro.

De officier acht Wiedeking en Härter schuldig aan marktmanipulatie rond de mislukte overnamepoging van Volkswagen door Porsche in het voorjaar van 2008. Hij acht bewezen dat het tweetal de financiële middelen van Porsche fors opvoerde om het mogelijk te maken om 75 procent van de VW-aandelen op te kopen. Als die reden er niet was geweest, dan was een dergelijke kapitaalophoping ook overbodig. Het cruciale punt is, wanneer het besluit tot het uitvoeren van de overnamepoging daadwerkelijk werd genomen. Volgens de officier van justitie was dat in maart, volgens de toenmalige Porsche-leiding pas in oktober. Dat is van essentieel belang omdat Porsche in de tussenliggende maanden ondanks aanhoudende geruchten steeds heeft ontkend iets als een overname van VW van plan te zijn. De rechtbank zal op 4 maart uitspraak doen in het proces dat al sinds oktober aan de gang is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding