Het Duitse Manager Magazin heeft bericht dat  de eerder apart gezette 6,7 miljard euro waarschijnlijk niet voldoende zal zijn. Het tijdschrift voor managers baseert zich op bronnen uit de onderneming.  Een woordvoerder van Volkswagen heeft aan aanleiding daarvan gezegd dat het om speculaties gaat en dat men daarop geen commentaar geeft.  In het bedrag  van 6,7 miljard waren de kosten voor terugroepacties begrepen, maar niet de kosten van eventuele strafzaken en schadevergoedingen.  

Volkswagen heeft in deze sjoemelkwestie te maken met een aantal open wonden. Een van de meest dringende vragen is wanneer, en hoe, men de zeshonderd duizend gemanipuleerde auto’s in de VS gaat herstellen. De betrokken overheidsinstanties hebben om te beginnen het eerste recall-plan van VW afgewezen en om verbeteringen gevraagd.  In de VS dreigt dat Volkswagen heel veel auto’s zal moeten terugkopen.

Het concern in Wolfsburg heeft begin februari de datum van zijn aandeelhoudersvergadering uitgesteld. Volkswagen verwacht in een later stadium meer duidelijkheid te kunnen geven over de effecten van het emissieschandaal. (bron: Manager Magazin / KFZ Betrieb)

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding