Apollo onderdeel van prijskartel bandenfabrikanten in India

De kartelpolitie in India heeft de vijf grote bandenfabrikanten Apollo Tyres, MRF, CEAT, JK Tyres en Birla Tyres schuldig verklaard aan illegale prijsafspraken.

De Competition Commission of India CCI heeft de Indiase directeuren van de bedrijven nu gevraagd hun inkomsten en belastingaangifte te overleggen zodat bepaald kan worden hoeveel boete ieder moet betalen.

"Deze vijf ondernemingen hebben binnen de Association of Tyres Manufacturers Association van 2011 tot 2012 en van 2013 tot 2014 indirect de prijs van banden op de markt bepaald. Ondanks een forse daling van de inkoopkosten, vooral in 2012/13 en 2013/14, werden de prijzen hoog gehouden wat niet mogelijk is geweest zonder overeenstemming tussen de bedrijven. Onlangs een zwakke vraag waren de bedrijven toch in staat om hun operationele marge belangrijk te verhogen, een sterke indicatie dat er sprake was van een gecoördineerde actie," zegt de CCI in een voorlopig rapport. De vijf bandenfabrikanten controleren samen 83 procent van de bandenmarkt in India. De beschuldigde bedrijven krijgen nu de gelegenheid daar op te reageren en bezwaren in te dienen maar ondertussen eist de CCI wel de inkomensgegevens van de topmensen over de laatste drie jaar op.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Apollo onderdeel van prijskartel bandenfabrikanten in India - Automobielmanagement.nl

Apollo onderdeel van prijskartel bandenfabrikanten in India

De kartelpolitie in India heeft de vijf grote bandenfabrikanten Apollo Tyres, MRF, CEAT, JK Tyres en Birla Tyres schuldig verklaard aan illegale prijsafspraken.

De Competition Commission of India CCI heeft de Indiase directeuren van de bedrijven nu gevraagd hun inkomsten en belastingaangifte te overleggen zodat bepaald kan worden hoeveel boete ieder moet betalen.

"Deze vijf ondernemingen hebben binnen de Association of Tyres Manufacturers Association van 2011 tot 2012 en van 2013 tot 2014 indirect de prijs van banden op de markt bepaald. Ondanks een forse daling van de inkoopkosten, vooral in 2012/13 en 2013/14, werden de prijzen hoog gehouden wat niet mogelijk is geweest zonder overeenstemming tussen de bedrijven. Onlangs een zwakke vraag waren de bedrijven toch in staat om hun operationele marge belangrijk te verhogen, een sterke indicatie dat er sprake was van een gecoördineerde actie," zegt de CCI in een voorlopig rapport. De vijf bandenfabrikanten controleren samen 83 procent van de bandenmarkt in India. De beschuldigde bedrijven krijgen nu de gelegenheid daar op te reageren en bezwaren in te dienen maar ondertussen eist de CCI wel de inkomensgegevens van de topmensen over de laatste drie jaar op.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding